avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Cumparare teren liber de obligatii financiare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Cumparare teren liber de obligatii financiare

Buna ziua,
As avea o problema:sunt in curs de cumparare a unui teren care a fost recent atribuit ca mostenire vanzatorului prin hotarare judecatoreasca irevocabila.In precontractul semnat intre mine si respectivul vanzator zice ca am obligatia sa-i dau restul de bani in 15 zile de la hotararea irevocabila,dar timpul este insuficient pt ca finantele sa apuce sa-i calculeze toate darile(taxe de judecata,impozit etc..).Problema mea este cum pot sa fac sa ma asigur ca vanzatorul se achita de obligatiile sale(fara de care eu nu pot intabula terenul) dar in acelasi timp sa ma pot achita de obligatiile mele contractuale,neoferindu-i sansa de a anula precontractul?
Multumesc anticipat,
Daniela
Cel mai recent răspuns: daniela_serb , utilizator 15:40, 25 Iulie 2007
va intelegeti asa de rau ? roaga-l sa rezolve intai el taxele impozitele etc si apoi sa ii dai restul de bani......oricum la notar pentru contract o sa-i ceara si notarul harii
Am facut precontractul acum aproape un an,drept care acuma i se pare ca l-a dat ieftin,deci varianta amiabila cade,de altfel am semnale ca daca ar gasi ceva chchitza de care sa se lege ar face-o,de aceea ma intereseaza o metoda prin care sa fiu acoperita de acte ,intentia mea este sa cumpar terenul respectiv,dar nu vreau sa-i platesc obligatiile lui finannciare(estimate la aproximativ 30 milioane),pe care de altfel mi-a transmis ca n-are de gand sa le achite.
Specifica ca actiunea de vanzare s-a facut prin instanta,deci nu mai mergem la notar.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Iulie 2007
daniela_serb, utilizator
Va rog dataliati situatia. Aveti antecontract. Titlul dv. insa e o hotarare judec? Sau nu am inteles bine?
Ce scrie in ea?
Ati cerut plata darilor la zi?
Puteti cere si in actiune separata...
Daca reveniti ca cat mai multe amanunte, putem da pareri mai la obiect.
Deci,la momentul antecontractului vanzatorul era in plin proces de succesiune pt acest teren,eu ,pe baza antecontractului am cerut interventie in proces,admisa de altfel.Sentinta respectiva recunoaste datele antecontractului si ma indica pe mine ca beneficiara,bineintzeles atata timp cat eu respect termenii contractuali,iar intabularea se face prin instanta.Dar pana la intabulare vreau sa-mi inchei socotelile cu vanzatorul,asigurandu-ma atat ca n-am incalcat termenii contractuali...dar si ca el se achita de obligatiile lui referitoare la teren,taxele ce recurg din succesiunea si vanzarea acestuia.De exemplu ma intereseaza daca n-as putea sa platesc eu in locul lui taxele acelea si sa-i dau doar restul de bani..sau vreo formula prin care plata taxelor s afie facuta(repet.....altfel pe mine ma incurca,si apoi umblu dupa el,mai ales ca se dovedeste rauvoitor referitor la acest subiect,desi in antecontract am specificat ca aceste obligatii ii revin lui,nicidecum mie).
Ultima modificare: Miercuri, 25 Iulie 2007
daniela_serb, utilizator
Odata ce s-a dat o hotarare care sa tina loc de act de vanzare-cumparare, inseamna ca o instanta deja a apreciat ca dv. v-ati indeplinit partea de promisiune. Deci, de-acum inainte, va indepliniti obligatiile care decurg din hotarare.
Poate nu inteleg eu si o parte din obligatii au fost prinse in hotarare, dar nu imi este clar ce contract? Dv. nu aveti nici un contract, doar o promisiune si o hotarare.
Si ca urmare a deciziei instantei, nu trebuie sa intabulati prin instanta. Duceti titlul de proprietate si celelalte acte si faceti intabularea normal, prin Biroul de CF.

Imi e greu sa inteleg situatia. Hotararea nu trebuie sa indice un beneficiar ci un cumparator.
Faptul ca vanzatorul nu-si indeplineste indatoririle sale nu va incurca pe dv. Puteti sa-i faceti o notoficare in care il atentionati ca daca in termen de... nu-si achita datoriile, il veti actiona in judecata pe obligatia de a face sau ii veti retine din pret. In cazul actionarii in judecata va plati si cheltuieli de judecata si va pierde si timp pana va incasa pretul.

Alte discuții în legătură

Vanzatorii nu intabuleaza constructia finalizata. ce e de facut? tibica tibica In 2008 am facut un antecontract de vanzare-cumparare pentru un apartament aflat in constructie cu data incheierii contractului la momentul finalizarii ... (vezi toată discuția)
Declarare suma sce76 sce76 Buna ziua .Va rog sa-mi spuneti care este suma minima care se poate declara la incheierea unui contract de vanzare cumparare a unui imobil.Exista un minim in ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unui teren cu plata in rate hmarius14 hmarius14 Va salut. Va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste informatii referitoare la vanzarea unui teren cu plata in rate. Parintii mei au un teren intravilan pe ... (vezi toată discuția)