avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Declarare suma
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Declarare suma

Buna ziua .Va rog sa-mi spuneti care este suma minima care se poate declara la incheierea unui contract de vanzare cumparare a unui imobil.Exista un minim in functie de suprafata, zona urbana, judet?
Cel mai recent răspuns: sce76 , utilizator 13:51, 6 Iunie 2011
exista o suma minima care poate fi consultata la notarul public si in functie de care se achita taxele notariale.
Cum pot proceda in cazul in care am achitat o parte din suma vanzatorului, iar restul se va achita doar in octombrie cand se vor face si actele de intabulare?Ce variante am ?
buna ziua,
pai nu inteleg ce act faceti acum.
daca imobilul nu are cadastru si intabulare pp ca este vorba de un antecontract.
suma aia minima o stabiliti dvs si vanzatorul.
Am facut un precontract , in urma cu o luna , cu un avans mic, acum achitam cea mai mare parte a sumei ramanand un rest de plata pentru octombrie.Daca vanzatorul doreste, facem actele de intabulare acum, dar nu stiu ce variante avem de a mentiona ca ramane un rest de plata, astfel ca vanzatorul sa aiba acoperire pentru suma pe care urmeaza sa i-o dam in octombrie(Imi cer scuze pentru limbaj, dar imi sunt total strainie notiunile si nu vreau sa .spun bazaconii).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Precontract vanzare cumparare imobil elle77 elle77 am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta; intentionez sa achizitionez un imobil prin credit ipotecar si agentia imobiliara vrea sa facem un precontract ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare cumparare - imobiliare reespdc2005 reespdc2005 In martie 2007 am facut formalitatile pt cumpararea unei case. Am intocmit un antecontract de vanzare cumparare la notariat urmand ca vanzatorii sa-si obtina ... (vezi toată discuția)
Cumparare garsoniera fara cadastru cbutan cbutan Buna seara, Mine voi incheia un precontract pentru cumpararea unei garsoniere. Aceasta nu are cadastrul facut. Se poate face tranzactia ? Avansul pentru ... (vezi toată discuția)