avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare garsoniera fara cadastru
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare garsoniera fara cadastru

Buna seara,
Mine voi incheia un precontract pentru cumpararea unei garsoniere.
Aceasta nu are cadastrul facut. Se poate face tranzactia ?
Avansul pentru vanzator este 1000E si comisionul agentie 400 E( pe care il vrea in avans). Precontractul se face la notar.
La ce trebuie sa fiu atenta ?
Multumesc !
Ultima modificare: Joi, 18 Aprilie 2013
cbutan, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 21:51, 18 Aprilie 2013
Antecontractul sa aibe un termen scurt de timp, pana la efectuarea cadastrului si intabularii, neavand cadastru si intabulare acest antecontract nu este notat in CF si deci nu este opozabil si altor persoane. Puneti clauze penale , arvuna, prin care daca vanzarea nu se va efectua din culpa promitentului vanzator acesta va va restitui dublul sumei perceouta de acesta cu titlu de avans, clauza de nerazgandire..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren pesticid pesticid Am citit pe forum ca un domn cumpara teren fara cadastru si intabulare. Am rugamintea sa-mi spuneti care sunt riscurile pentru cel care vinde (vanzatorul) ... (vezi toată discuția)
Razgandire vanzator ContSters22096 ContSters22096 A si B au incheiat in antecontract de vanzare - cumparare. Daca A nu mai vrea sa vanda, ce pateste in afara de restituirea avansului incasat? (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare-cumparare ! stelutaalistar stelutaalistar S-a incheiat in forma autentica un antecontract de vanzare-cumparare cu privire la un imobil – tere si casa de locuit. Promitentii cumparatori au achitat ... (vezi toată discuția)