avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1107 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Daca suspenzi o intreprindere => nu mai execiti fapte ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Daca suspenzi o intreprindere => nu mai execiti fapte de comert. Nu este asa ?

Art. 30
(1)Sunt incompatibile cu exercitarea profesiei de avocat, daca legi speciale nu prevad altfel:
a) faptele personale de comert exercitate cu sau fara autorizatie;

Daca suspend Intreprinderea Individuala nu mai exercit fapte personale de comert chiar daca autorizatia exista.

Nu este asa ?

Cel mai recent răspuns: ERMa , utilizator 20:44, 12 Iulie 2010
Cred ca este mai importanta sintagma ".....cu sau fara autorizare", mai mult decat atata o societate se poate suspenda o singura data si pentru o perioada de maxim 3 ani.
O interpretare a art. 30 a),b),c),d) din statut avocati:
Avocatul poate fi asociat sau actionar la societatile comerciale cu rasp. limitata sau la cele pe actiuni. De asemenea, avocatul poate indeplini functia de membru in consiliul de administratie al unei soc. comerciale pe actiuni sau cu rasp. limitata, cu obligatia de a aduce acest fapt la cunostinta decanului baroului. Consiliul baroului apreciaza daca exercitarea functiei respective este sau devine incompatibila cu prof. de avocat.
Ultima modificare: Luni, 12 Iulie 2010
Ariel_tm, utilizator
Multumesc mult.
Probabil ca consiliul e cam incuiat... Intreprinderea Individuala conform legii e comerciant...
Stiu ca se poate suspenda pentru maxim 3 ani. Nu stiam ca doar odata....
In 3 ani ar trebui sa stiu ce vreau sa fac sau mai bine zis ce pot sa fac...

Eu personal cred ca cuvantul "exercita" e mai important decat prezenta autorizatiei.
"Faptele de comert exercitate" sunt incompatibile cu profesia de avocat.

Daca o suspend este de ajuns ?

As vrea opinia unui avocat.
:help:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa raman intreprindere individuala si sa profesez si ca avocat ? ERMa ERMa [b]Pot sa raman Intreprindere Individuala (activa) si sa profesez si ca avocat daca exclud comertul din obiectul de activitate ?[/b] As ramane cu obiectul ... (vezi toată discuția)
Avocat administrator V-as ruga daca se poate sa va exprimati opinia fata de urmatoarele dispozitii ale noului statut al U.B.A.R., referitoare la dreptul avocatului de a fi ... (vezi toată discuția)
Asociat unic irina2011 irina2011 Buna ziua,ma poate lamuri cineva cu privire la o problema? Conform legii de exercitare a profesiei de avocat stiu ca pot fi actionar sau asociat la o societate ... (vezi toată discuția)