avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... contract vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

contract vanzare-cumparare

Ce trebuie sa fac pentru a-l determina pe vanzator sa incheie contractul de vanzare-cumparare ?

In iulie 2006 am incheiat un precontract de vanzare-cumparare a unei suprafete de teren extravilan. O parcela de 5000 de mp urma sa fie dezmembrata in loturi mai mici. Mi s-a prezentat o schita cu dezmembrarea , mi-am ales un lot, am platit un avans si am incheiat antecontractul . NU la notariat.
Stiam si eu si vanzatorul ca acel teren avea sa treaca in intravilan in 2008.Ne-am interesat la primarie.
Trebuia ca sa incheiem contractul de vanzare-cumparare in termen de 30 de zile de la data acontarii. Deoarece era posibil ca actele sa nu iasa de la intabulare in 30 de zile, termenul putea fi prelungit pana la iesirea actelor cu lotizarea, pe numele vanzatorului. De atunci mi se tot spune ca n-au iesit actele, ca a fost nevoie sa fie refacute pentru a lasa o strada mai lata.
Acum eu cred ca nu exista nici un fel de acte depuse pentru intabulare. La ultima discutie cu vanzatorul mi-a spus sa astept pana la trecerea terenului in intravilan, ca voi avea de castigat. M-a mai intrebat, in treacat, daca n-as vrea cele 100 de milioane lei vechi inapoi. N-a spus ca nu vrea sa vanda.
Eu am facut un credit pentru a cumpara acest lot. Deja am platit zeci de milioane dobanda. Valoarea rambursata din imprumut este nesemnificativa in raport cu dobanda platita. Restul banilor, dupa plata acontului, l-am depus intr-un cont la banca cu dobanda mica, asteptand in fiecare zi incheierea operatiunii de vanzare-cumparare.

Va rog, ajutati-ma cu un sfat, ce sa fac , cui sa ma adresez ? Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Iulie 2007
grif, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:25, 30 Iulie 2007



Va rog, ajutati-ma cu un sfat, ce sa fac , cui sa ma adresez ? Va multumesc.

Evident, unui avocat. Mergeti cu precontractul la un avocat si povestitii speta. Fara ajutorul lui nu o scoateti la capat.
Multumesc pentru raspunsul pe care mi l-ati dat.

M-ar ajuta cu ceva sa ma adresez Politiei, acuzandu-l pe vanzator de inselaciune ?
Nu are competenta politia in acest caz.
Corect, este o actiune civila. Cereti in instanta sa se dea o hotarare care sa tina loc de act de vanzare-cumparare. Nu conteaza ca actul a fost sub semnatura privata si nu la notariat, el este perfect valabil si produce efecte.
Spuneti: aveti vreo prevedere cu privire la ce se intampla daca nu se mai vinde din vina unuia dintre dv.?
Da. Eu as pierde suma pe care am dat-o ca acont. Daca el s-ar razgandi, mi-ar da de 3 ori suma acontata.
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Contract vanzare-cumparare grif grif Ce trebuie sa fac pentru a-l determina pe vanzator sa incheie contractul de vanzare-cumparare ? In iulie 2006 am incheiat un precontract de ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare grif grif Ce trebuie sa fac pentru a-l determina pe vanzator sa incheie contractul de vanzare-cumparare ? In iulie 2006 am incheiat un precontract de ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare cumparare mihaimartin mihaimartin buna ziua. am cumparat un teren de la doi fosti soti, care care ulterior au divortat. Adica mai precis terenul l-au cumparat in timpul casatorie si ulterior au ... (vezi toată discuția)