avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1780 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... antecontract de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

antecontract de vanzare cumparare

buna ziua. am cumparat un teren de la doi fosti soti, care care ulterior au divortat. Adica mai precis terenul l-au cumparat in timpul casatorie si ulterior au divortat. Initial ambii si -au dat acordul cu privire la vanzare, dar dupa ce le-am platit banii cu care ne -am inteles, doar unul a semnat antecontractul in fata a doi martori. Celalat mai pretinde inca o data suma de bani spunand ca suma platita reprezinta doar partea sotiei, cu toate ca inainye de comun acord am stabilt pretul. Am si martori. Dar sotul in cauza sustine ca nu si-a dat acordul la vanzare! Ce potface? Cum demonstrez santajul, sau inselaciunea? Sau trebuie sa actionez in civil ?-unde am taxe de timbru mari de achitat ( am vorbit cu un avocat de la care stiu de taxele mari)! As prefera penalul sincer VA multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:40, 15 Octombrie 2011
Daca ati consultata deja un avocat, banuiesc ca v-a explicat ca nu au fost savarsite nici infractiunea de santaj si nici cea de inselaciune.
Daca doar unul dintre soti a semnat antecontractul de vanzare-cumparare, inseamna ca doar acela si-a dat acordul la vanzare si doar acela a consimtit pretul trecut in antecontract.
O conventie se concretizeaza doar la semnarea actului. Pana la acel moment exista doar discutii preliminare, care nu au valoare juridica.
Din monent ce nu a semnat,nu puteti invoca ca si-a dat acordul!
Unde ati incheiat antecontractul? Este posibil ca in functie de continutul acestuia sa va adresati instantei sa pronunte o hotarare care sa tina loc de act de vanzare-cumparare.Nu rezolvati nimic in penal.
Pai nu prea se poate o astfel de hotarare decat dupa judecarea partajului si numai daca bunul cade in lotul promitentului-vanzator.
Sper ca aveti clauza penala buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract sexu sexu un intermediar are voie sa incheie un antecontract in care el este vinzator cand de fapt el doar intermediaza ? tranzactia .E legal sa ceara arvuna ? Acest ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare apartament nosugar nosugar Buna ziua. Doresc sa achizitionez un apartament, insa in momentul de fata nu detin intreaga suma de bani, putand sa ii scot din banca peste cateva saptamani. ... (vezi toată discuția)
Contract de vinzare cumparare pizinnini pizinnini Se poate anula niste contracte de vinzare cumparare incheiate intre anii 1948-1972 daca se dovedeste ca nu au semnat martorii respectivi ? (vezi toată discuția)