avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract

un intermediar are voie sa incheie un antecontract in care el este vinzator cand de fapt el doar intermediaza ? tranzactia .E legal sa ceara arvuna ? Acest antecontract e legal daca nu sa semnat in fata unui notar sau judecator?
Cel mai recent răspuns: sexu , utilizator 10:52, 21 August 2015
Da , poate fi incheiat un antecontract de vanzare -cumparare, solo consensu, prin simplul acord de vointa a partilor contractante, fara a fi necesara o alta formalitate.

Va sugerez, insa, sa fie incheiat in forma autentica, notariala.

Sa se procedez, de asemenea, la verificarea titlului de proprietate.

Au existat foarte multe persoane induse in eroare prin practicarea acestei forme de inselaciuni, in conventii.

Vanzarea va fi perfectata la momentul efectarii cadastrului si a procedarii la intabulare.

Antecontractul reprezinta o promisiune bilaterala de vanzare-cumparare care se concretizeaza prin contractul propriu zis.

Prin incheierea contractului propriu zis practic se respecta obligatiile asumate prin antecontract, prin care promitentul vanzator se obliga sa vanda un bun determinat, iar promitentul cumparator se obliga sa-l cumpere si sa achite pretul acestuia.

Succes.

Ultima modificare: Miercuri, 5 Februarie 2014
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
da am verificat si nu era proprietar firma de intermediere si am renuntat la contract cerind arvonul inapoi ,deoarece aceasta prin contract sa angajat sa vinda ceva ce nu era in posesie proprie .NU am primit inapoi suma platita
Ultima modificare: Miercuri, 5 Februarie 2014
sexu, utilizator
Depuneti plangere penala, pentru inselaciune.
problema e din 2012 nu e oare tirziu?
Nu conteaza daca e proprietar sau nu, si eu pot sa va promit vanzarea unui teren al carui proprietar nu sunt. Nu e ilegal.
In mod normal, pana la data stipulata in antecontract, ar trebui ori sa intru in proprietatea bunului respectiv ca sa vi-l pot vinde sau sa-l conving pe proprietarul acelui bun sa vi-l vanda el.
In oricare dintre cele doua situatii de mai sus, eu mi-am indeplinit obligatia. Este absolut legal si corect.

Arvuna v-o puteti recupera numai daca aveti document ca i-ati platit-o si ati respectat antecontractul (daca l-ati semnat, ca nu inteleg). Sunteti in termen, in lipsa unor stipulatii contrare in antecontract.

Alte discuții în legătură

Antecontract vanzare-cumparare apartament nosugar nosugar Buna ziua. Doresc sa achizitionez un apartament, insa in momentul de fata nu detin intreaga suma de bani, putand sa ii scot din banca peste cateva saptamani. ... (vezi toată discuția)
Achizitie imobil- modalitate de plata sergiu_ionescu sergiu_ionescu am si eu o problema va rog frumos si daca se poate sa ma ajutati si pe mine cu o parere ! vreau sa achizitionez un apartament de 27 de mii de euro iar eu am ... (vezi toată discuția)