avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vinzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vinzare cumparare

Se poate anula niste contracte de vinzare cumparare incheiate intre anii 1948-1972 daca se dovedeste ca nu au semnat martorii respectivi ?
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 20:45, 9 Aprilie 2010
Ce legatura au martorii intr-un contract de vanzare-cumparare?
Un contract poate fi anulat doar daca semnatarii: vanzator si cumparator nu au avut discernamant, au fost in eroare asupra obiectului contractului etc.
Daca s-au incheiat acte de vanzare-cumparare de mana cu martori sau nu, acestea nu sunt apte de intabulare si nici de transmitere a dreptului de proprietate. Acestea pot avea insa calitatea unor antecontracte de vanzare-cumparare ce pot fi valorificate in cadrul unei actiuni in instanta de prestatie tabulara, daca au elementele necesare cuprinse in act: nume promitent-cumparator, nume promitent-vanzator, obiectul supus "vanzarii" identificat sau cu elemente ce permit identificarea acestuia, pretul "vanzarii". ;)
Raspunsul dvs este f clar ,dar as mai dori sa adaug ca s-au facut niste contracte de vinz cump scrise de mina ,cu martori care nu au semnat acele contracte ,si pe baza acestor contracte in 1984 -1985 a cistigat terenul respectiv,mentionez ca este vb de un teren de 28000 mp intravilan in Cluj Napoca.
Acei martori care figureaza in acel contract pot face plangere penala impotriva celui care a folosit acel contract pentru fals , uz de fals si inselaciune , motivand ca au aflat in prezent ca numele lor au fost folosite abuziv pentru obtinerea ilegala a unui teren. Daca valoarea terenului depaseste 1 milion de euro , speta este de competenta DNA. Si acestia vor fi incantati sa aiba pe mana un asemenea dosar! :D
Succes!
:luck:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Precontract versus contract sub semnatura privata nicolae242 nicolae242 buna ziua, ma numesc manea nicolae si as dori sa stiu contractul de vinzare cumparare sub semnatura privata este acelasi lucru cu precontractul de vinzare ... (vezi toată discuția)
Tranzactie teren agricol cu chitanta de mana topmasaj topmasaj Buna ziua! in 1991 mama a cumparat un teren agricol in baza unei chitante de mana cu 2 martori. in 2008 vanzatorul a dat o declaratie notariala prin care ... (vezi toată discuția)
Valoare act scris de mana alexmar alexmar as dori sa stiu daca se considera ca autentic un act scris de mana, si semnat de martori, prin care un cetatean vinde unei alte persoane o parcela de teren. ... (vezi toată discuția)