Tatal meu a murit in accident anul trecut si nu s-a deschis succesiune.Casa si alte bunuri erau pe numele fratilor.1ha de pamant are proprietari comuni mama si tata-decedat.Cum pot afla daca masa succesorala cuprinde si altceva?
Banuiesc ca tata a avut asigurare de viata cu beneficiar un nepot de la fratele meu.Cum pot afla daca a fost asa?
Te poti interesa la primaria in a carei circumscriptie teritoriala a avut ultimul domiciliu, de unde poti solicita pt deschiderea succesiunii anexa 1 - un document in care sunt trecute toate bunurile imobile aflate in proprietatea tatalui. De asemenea, poti cauta in actele pe care, banuiesc, ca le avea tatal in casa.
Din pacate, nu va puteti adresa intr-un singur lor pentru a afla toata masa succesorala. Pe bucatele.
Cat priveste asigurarea, va adresati societatii de asigurari, ea va poate lamuri. Nu avea documentul in casa, tatal dv.?
Cu privire la anexa aceea, elis, nu cuprinde toate bunurile din acea unuitate admin-terit? Parca asa stiam, daca ma are vreun imobil pe la Cernauti, acesta nu apare... Nu?
masa succesorala o identificati "prin orice mijloc" pe care il aveti la dispozitie, inclusiv demersuri particulare, strangere de informatii de la potentialii-detinatori de date, pe care ulterior le verificati in functie de locul inregistrarii sau aflarii bunului mobil/imobil.succes
am descoperit forumul acesta desi vad ca nu prea mai activati pe el,poate cineva ma aude si ma lamureste:cum pot sa rezolv mai usor si mai ieftin succesiunea tatalui meu in conditiile in care cu soramea am facut intelegerea(specific mama mai traieste dar este de acord cu ceea ce stabilim noi).eu m-am gandit ca facem succesiunea in favoarea mea cu mentiunea ca atita timp cit traieste mama are toate drepturile,dar dupa disparitia ei nu mai avem de facut o cheltuiala(stiu ca suna cam ...)