avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cazier judiciar - Registrul Operatorilor ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cazier judiciar - Registrul Operatorilor Intracomunitari

Buna ziua,

am urmatoarea situatie....
Asociatul unic al firmei din RO, este persoana juricica straina (am obtinut cazierul judiciar)... iar administratorul este persoana fizica straina, dar cum acesta este in concediu in aceasta perioada... am luat eu, ca reprezentant legal, pe numele meu, acel cazier judiciar.

Este suficient si in regula daca la Adm. Financiara duc cazierul meu, ca si reprezetant legal? Sau trebuie neaparat cazierul pe numele administratorului?

Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: uzit , utilizator 17:08, 28 Iulie 2010
Da, este corect, daca este nerezidenta in Ro.
" (3) În cazul persoanelor fizice străine nerezidente pe teritoriul României obţinerea certificatului se va face prin împuternicit, care va depune cererea la unitatea de poliţie pe raza căreia domiciliază, şi va anexa documentelor enumerate anterior, procura - în original şi copie de pe actul de identitate al solicitantului (paşaport, act de identitate)."
In caz contrar: "(2) Pentru celelalte categorii de persoane fizice, care solicită emiterea documentului în vederea înregistrării în Registrul operatorilor intracomunitari, respectiv:
a) persoane fizice născute în străinătate;
b) persoane fizice născute în România, care nu au atribuit C.N.P;
c) persoane fizice cu menţiuni operative, eliberarea certificatului de cazier judiciar se va face de către inspectoratele de poliţie judeţene, respectiv pentru Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, de către Direcţia Cazier Judiciar, Statistică şi Evidenţe Operative, în termenul prevăzut la art. 28 alin. (3) din Legea nr. 290/2004, republicată."
Irina03 a scris:

Buna ziua,

am urmatoarea situatie....
Asociatul unic al firmei din RO, este persoana juricica straina (am obtinut cazierul judiciar)... iar administratorul este persoana fizica straina, dar cum acesta este in concediu in aceasta perioada... am luat eu, ca reprezentant legal, pe numele meu, acel cazier judiciar.

Este suficient si in regula daca la Adm. Financiara duc cazierul meu, ca si reprezetant legal? Sau trebuie neaparat cazierul pe numele administratorului?

Va multumesc mult.

Nu va costa nimic sa incercati,
desi in OU 54/2010 spune clar, cazier administrator, iar AF are un program pus la dispozitie de Registrul Comertului pe care il acceseaza pentru a vedea cine este administrator.
Va multumesc mult pentru lamuriri.
Am sa incerc Luni sa depun doar cazierul meu, sa vad ce iese...

O zi buna!
la dosar este nevoie si de certificatul constatator in care sunt mentionati actionarii, deci...
La registrul op intracomunitari se solicita cazierul administratorilor si pt srl si al asociatilor. Nu cred sa vi le primeasca fara cazierul pt admin. Desi personal mi se parea mult mai ok sa fie solicitat certificatul constatator de la R.C., dar asta e alta poveste

Alte discuții în legătură

Documente necesare inscriere roi cristinanca cristinanca buna, stie oare cineva sa-mi spuna EXACT acte imi trebuie pentru inregistrarea in ROI?daca firma are doi asociati romani;dar daca are doar ... (vezi toată discuția)
Registru operatori intracomunitari danny_boy danny_boy Buna ziua,la o societate comerciala la care actionar este o alta societate comerciala cum se procedeaza cu cazierul judiar,se scoate numai pentru persoana ... (vezi toată discuția)
Cazier judiciar persoana juridica straina bvr bvr Buna ziua! Am o mare rugaminte. Pentru inscrierea in registrul operatorilor intracomunitari, am nevoie de cazierul judiciar al societatii care este asociat ... (vezi toată discuția)