buna,
stie oare cineva sa-mi spuna EXACT acte imi trebuie pentru inregistrarea in
ROI?daca firma are doi asociati romani;dar daca are doar unul si acela este strain?
Cel strain mi-a trimis deja un cazier judiciar emis de politia din italia,este valabil?
Pt firma cu 2 asociati romani cazierul lor.
Pt cea cu un asociat strain trebuie cazier emis de politia romana. El se elibereaza de imputernicit din RO prin procura.
"Cetăţenii străini, persoane fizice nerezidente în mun. Bucureşti, care doresc obţinerea certificatului de cazier judiciar în vederea înscrierii în Registrul operatorilor intracomunitari, se pot adresa, prin împuterniciţi, următoarelor unităţi de poliţie, în funcţie de locul de domiciliu/reşedinţă al împuternicitului:
Documentele necesare:
a) buletinul/cartea de identitate, care atestă locul de domiciliu/reşedinţă a împuternicitului în mun. Bucureşti;
b) copie de pe actul de identitate al titularului;
c) cererea tip, completată cu datele de stare civilă ale titularului;
d) timbre fiscale în valoare de 2 lei;
e) dovada plăţii taxei de eliberare a certificatului, în valoare de 10 lei;
f) procură autentificată în condiţiile art. 31 alin. 1 şi 2 din Legea nr. 290/2004 republicată, privind cazierul judiciar. Procura trebuie să fie redactată în termeni clari, din care să rezulte datele de stare civilă ale titularului şi ale împuternicitului, scopul şi durata mandatului.
Procura notarială se va reţine în original dacă este emisă doar pentru obţinerea certificatului de cazier judiciar; în cazul în care este emisă şi pentru alte scopuri, se va reţine o copie a acesteia, care se va ataşa cererii depuse."