Buna ziua,
Am depus acum cateva zile actele necesare(act aditional la actul constitutiv, pv conform cu originalul, hotare AGA, chitanta, etc) la judecatoria de care apartinem pt ca dansi sa constate modificarile pe care le-a facut Asociatia conform Actului Aditional la Statut si Actul Constitutiv si sa treaca modificarile in cadrul Registrului Asociatilor si Fundatiilor.
Dupa cum am mentionat si in cadrul subiectului, as dori sa stiu daca este obligatorie prezenta a unei persoane din cadrul Asociatie sa fie prezenta in momentul in care se judeca modificarile survenite sau se poate judeca si in absenta?
In cererea adresata nu am mentionat asaceva, am mentionat numai actele depuse la dosar si schimbarile ce au aparut in cadrul Asociatie.
Iar in momentul de fata aseptam citatia.
Ar fi asta o problema majora in cazul in care nu se prezinta nimeni?
Ar fi un motiv ca sa nu ne inregistreze Actul Aditional la Actul Constitutiv si Statut?
Iar in cazul in care se aproba cererea noastra privind modificarile vom prima o alta citatie prin care treb sa ridicam hotararea prin care dansi au dispus inregistrarea cereri in Registrul Asociatilor si Fundatiilor?
Actele care trebuiau depuse, respectiv actul aditional insotit de procesul verbal si actul constitituv trebuiau certificate de un avocat sau autentificate la notar.Nu stiu daca ati facut acest lucru.
Odata cu depunerea actelor trebuia sa depuneti si o cerere prin care solicitati sa se ia act de modificarile survenite si sa se dispuna inscrierea in Reg. Asoc. si Fund. a noilor modificari. Acolo puteati specifica ca doriti judecarea in lipsa.
In caz contrar, judecarea dosarului se poate face si in absenta insa este importanta prezenta presedintelui Asoc./pers. imputernicita in cazul in care judecatorul are nelamuri sau dosarul trebuie completat cu alte acte.
Dupa judecarea dosarului veti primi prin posta o copie a incheierii judecatoresti de inscriere in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor.
Dosarul a fost facut corect(autentificat la notar, timbru judiciar, etc ) numai ca nu a fost specificat in cerere daca se judeca in lipsa.
Iar problema mea era daca cel in cauza(cel care treb sa ne reprezinte Asociatia la judecatorie conform Hotarari AGA si a Procesului Verbal) nu se prezinta, iar cauza sa se poata judeca si in lipsa.
Ar mai fi fost si solutia prin care cel imputernicit prin HAGA,PV si Act Aditional sa imputerniceasca alta persoana. (tocmai de asta am intrebat pt ca in momentul de fata nu aveam acea persoana care sa il reprezinte pe cel imputernicit prin HAGA, PV, etc)
De asta am intrebat daca se poate judeca si in lipsa.
Va multumesc pt raspunsurile,
Va doresc o seara placuta.
Daca cel desemnat prin hot. aga nu se prezinta si judecatorul are nelamuriri cu privire la cauza se poate suspenda judecarea cauzei. Persoana desemnata in procesul verbal, daca nu se poate prezenta, poate imputernici pe altcineva fie prin procura notariala speciala, fie prin contract de asistenta si reprezentare juridica cu un avocat.