Ma numesc I. Oprea.In urma cu 5 luni,mai exact pe 26 ian. 2010 am fost implicat intr-un accident auto. Conducatorul auto ce m-a tamponat din spate conducea o masina inmatriculata in Italia,fara rca,nefiind nici proprietarul acestuia.In urma anchetei politiei,,i se retrag; nr. de inmatriculare,certificatul de inmatriculare si i se aplica o amenda pentru nepastrarea dist. de siguranta si lipsa asigurare. Deoarece eu posedam doar rca si nu casco in luna iunie am reusit cu forte proprii sa repar masina cu chelt. de aprox. 3000 ron(cu facturi). Daca initial conducatorul auto a propus rezolvarea cazului intr.un mod amiabil acum refuza dialogul,chiar daca i.am spus ca voi apela la instanta. Asi dori un sfat ! Multumesc anticipat!
Mergeţi în instanţă că oricum nu aveţi altă şansă... O să câştigaţi, dar după mult timp şi bani cheltuiţi şi mai ales nervi. ªi la sfârşit... o să luaţi cam praful de pe tobă, dacă respectivul nu are nimic pe numele lui, sau surse de venit stabile.
Asa este , nu veti castiga prea mult dar e bine sa-l actionati in instanta ca tot se va gasi ceva de recuperat. Daca atunci cand vi s-a propus sa rezolvati incidentul pe cale amiabila era de fata si altcineva, eventual organul de politie ebine sa-l chemati ca martor.
Mai comod este sa apelati la Fondul de protectie a Victimelor Strazii, care :
Art. 4. - (1) Fondul acorda despagubiri, in conditiile art.
3, pentru prejudiciile cauzate prin accidente de vehicule
produse:
a) pe teritoriul Romaniei, de autori neidentificati ori de
vehicule neasigurate care au locul obisnuit de stationare in
Romania. In scopul lichidarii daunelor produse prin accidente
pe teritoriul Romaniei, se considera ca au locul obisnuit de
stationare in Romania si vehiculele neasigurate care nu au o
placuta de inmatriculare sau au o placuta de inmatriculare
care nu corespunde ori nu mai corespunde vehiculului respectiv;
b) pe teritoriul Romaniei, de vehicule neasigurate din
statele in care se aplica Acordul multilateral;
c) pe teritoriul Romaniei, de vehicule neasigurate din alte
state decat cele in care se aplica Acordul multilateral;
Fiind vorba de autor cunoscut, conf. Art. 3 se despagubesc si pagubele materiale.Fondul va actiona pe vinovat pentru recuperare plata daune.
Daune
merfea
Buna ziua!...am si eu o problema...am avut un accident rutier din cauza unei carute, pe un drum european, carutasul a murit iar familia lui e foarte saraca..nu ... (vezi toată discuția)