avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA contributii
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA contributii

1. PFA care nu a avut un contract de asigurare incheiat cu Casa de asigurari de sanatate, poate fi obligat la plata majorarilor si penalitatilor de intarziere pentru un debit stabilit in 2010 pentru 5 ani in urma? Mentionez ca pe parcursul celor 5 ani nu s-a primit nici o instiintare prin care sa se aduca la cunostinta PFA-ului obligatia incheierii unui contract de asigurare si concomitent plata contributiei. Este normal sa se plateasca si accesoriile atata timp cat nu a fost instiintat PFA-ul?Considerati ca in instanta am putea castiga neplata accesorilor aferente?

2. In cazul executarii silite a unui PFA se vor lua in considerare si bunurile comune ale sotilor, in cazul in care PFA-ul nu are bunuri urmaribile?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 11:10, 15 Iulie 2010
Conform Codului de procedura fiscala debitele datorate bugetelor publice se pot urmari spre incasare intrun termen de prescriptie de 5 ani.
Conform OUG nr. 44/2008, art. 20 (1) PFA răspunde pentru obligaţiile sale cu patrimoniul de afectaţiune, dacă acesta a fost constituit, şi, în completare, cu întreg patrimoniul său, iar în caz de insolvenţă, va fi supusă procedurii simplificate prevăzute de Legea nr. 85/2006 privind procedura insolvenţei, cu modificările ulterioare, dacă are calitatea de comerciant, potrivit art. 7 din Codul comerci

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspunderea pfa in caz de insolventa amuller amuller Buna ziua. As dori sa va rog sa-mi aspundeti la cateva intrebari legate de raspunderea PFA in cazul insolventei. Este posibil sa se ajunga la executare silita ... (vezi toată discuția)
Pfa radiat dar raman datorii neplatite mari_vio mari_vio daca radiaza pfa-ul, dar am datorii ce se intampla (vezi toată discuția)
Datorii pfa vlasceanu elena vlasceanu elena Buna ziua, Am un PFA infiintat din 2005 cu activitate de comert.In urma ultimului control de la ANAF au existat diferenta intre venitul declarat si cel in ... (vezi toată discuția)