avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... vechimea in specialitatea studiilor necesara ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

vechimea in specialitatea studiilor necesara exercitarii unei functii publice

Am un caz : este necesara transformarea din functie contractuala in functie publica, cf. art.111 din Legea 188/1991.Problema este ca persoana a terminat studiile in 2004-facultatea de drept, dar a lucrat in cu totul alte domenii : electrician la schela extractie petrol, casier la un serviciu de alimentare cu apa si doar din 2007 a lucrat pe un post de inspector achizitii publice.
Acum suntem obligati sa transformam postul din contractual in functie publica: i se poate socoti vechime in specialitatea studiilor din 2004 pana in prezent sau doar din anul 2007?
Normal mi s-ar parea din 2007, restul ar constitui vechime in munca, desi la un functionar public si vechimea se calculeaza tot de cand lucreaza pe o functie corespunzatoare pregatirii.
Cel mai recent răspuns: alexandru andra , utilizator 11:02, 15 Iulie 2010
In conformitate cu HG 611/2008"vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice -
experienţa dobândită în temeiul unui contract individual de muncă, a unui
raport de serviciu sau ca profesie liberală, demonstrată cu documente
corespunzătoare de către persoana care a desfăşurat o activitate într-o funcţie
de specialitate corespunzătoare profesiei sau specializării sale, prin raportare
la domeniul general de absolvire a studiilor potrivit nivelurilor de organizare
a învăţământului în România."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime in specialitate cipanu cipanu in cazul transformarii unui post de natura contractuala in functionar public m-ar interesa cum se calculeaza vechimea in munca daca persoana respectiva s-a ... (vezi toată discuția)
Vechime in specialitatea studiilor cristi_70 cristi_70 Va solicit repectuos un punct de vedere, cu privire la vechimea in specialitatea studiilor. Am indeplinit functia de agent de politie, timp de 23 de ani, ... (vezi toată discuția)
Vechime in specialitate recunoscuta in învățământ lilianapelfin lilianapelfin Buna ziua, am lucrat 15 ani contabil șef conform pregătirii mele de contabilitate si informatica de gestiune. Acum sunt in învățământ si nu imi recunosc ... (vezi toată discuția)