avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Intrerupere activitate SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Intrerupere activitate SRL

Buna ziua,

Ce trebuie sa fac pentru intreruperea activitatii unui SRL pe o perioada nedeterminata de timp?
Cel mai recent răspuns: ContSters20225 , utilizator 01:43, 19 August 2007
O hotarare AGA prin care se suspenda actvitatea pentru max. 3 ani. Nu poti pe durata nedeterninata.
ART. 69 din Normele metodologiceNr. P/608 din 15 aprilie 1998
privind modul de ţinere a registrelor comerţului şi de efectuare a înregistrărilor

(1) Suspendarea temporară a activităţii firmei nu poate depăşi 3 ani de la data anunţării acesteia la oficiul registrului comerţului şi la organele fiscale. Depăşirea acestui termen atrage (...) dizolvarea societăţii pe cale judecătorească şi radierea acesteia din registrul comerţului, din oficiu.mai depune şi hotărârea adunării generale în baza căreia acesta a fost încheiat.
Hotărârea AGA/decizia asociatului unic va conţine durata suspendării, respectiv începând de la
data.... până la data.......... .

multumesc
Tinand cont de costurile relativ scazute pentru infiintarea unei sc, si faptul ca se infiinteaza in cateva zile, daca nu vei avea activitate pe aceasta societate pe o perioada mai mare de timp, cred ca e mai bine sa o desfiintezi. Chiar si fara activitate va trebui sa depui regulat acte la finante pe care trebuie sa le intocmesti, apoi sa stai la cozi pentru a le depune, si mai ales sa-ti amintesti in timp util de necesitatea depunerii lor, altfel vei plati amenzi.
Ultima modificare: Miercuri, 15 August 2007
Adrian Copil, Consilier juridic
Desfiintarea unei firme presupune lichidare, iar costurile luchidarii, chiar voite, sunt mai mari decat costurile de infiintare.
Suspendarea pe activitatii pe 3 ani este o solutie, apoi.......vom vedea cum se mai modifica legea 31.
Sunt de acorsd cu ileanaiordache...e prea scumpa o lichidare...si nu merita...
Poate pe viitor va fi mai ieftina lichidarea
Pe de alta parte cam vine imediat control de la finante daca vrei sa o lichidezi...ca asa sta treaba pe la noi:D
Sau ai putea sa nu depui bilanturile la ORC si ti-o vor dizolva-o ei...pe GRATIS... dar cam dureaza...

Alte discuții în legătură

Dizolvare societate suciu_diana suciu_diana Buna ziua, daca o societate cu activitatea suspendata, doreste sa se dizolve prin hotararea asociatilor - fara lichidator, aceasta trebuie sa depunsa ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac; sa inchid o firma sau sa o suspend simona_82 simona_82 BUNA ZIUA.AM O PROBLEMA NU STIU CE TREBUIE SA FAC ;SA INCHID FIRMA PE CARE O AM SAU SA -I SUSPEND ACCTIVITATEA PE 3 ANI........MENTIONEZ CA AM DEPUS DECLARATIA ... (vezi toată discuția)
Sfaturi desfiintare srl marius56 marius56 Buna ziua. Avem o firma creata in noiembrie 2006. A fost facuta cu legea care ajuta studentii sa isi deschida firma. Suntem 4 administratori. Am depus ... (vezi toată discuția)