avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Sfaturi desfiintare SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Sfaturi desfiintare SRL

Buna ziua.

Avem o firma creata in noiembrie 2006.
A fost facuta cu legea care ajuta studentii sa isi deschida firma.
Suntem 4 administratori.
Am depus bilantul si declaratiile in 2007.

Lipsa de timp si schimbarea caen plus alte impozile inventate acum, ne imping sa o inchidem.
Ce trebuie facut?

Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 22:30, 11 Februarie 2008
1. puteti sa vindeti societatea
sau
2. puteti hotari dizolvarea acesteia.
trebuie completata o declaratie de incetare de activitate si depusa la finante sau se poate suspenda activitatea p trei ani cu obligativitatea de a depune declaratii semestriale cum ca societatea nu are activitate(costa mai putin decat sa o inchideti);)
Dizolvarea in ce consta?

O hotarare a consilului de administratie?
Banuiesc ca trebuie platita taxa pe care nu am platiti-o cand am facut societatea.


Daca faceti dizolvare cu lichidare simultana, care presupune acordul tuturor asociatilor si stabilirea modului de realizare a pasivului si activului, daca exista, atunci desfiintarea costa putin si nu aduce mari batai de cap. E mai bine decat sa suspendati activitatea (care apropo, nu se poate face numai la finante, ci numai la RC, care transmite informatiile mai departe), care presupune mai multe drumuri si declaratii.

Desigur ca ramane deschisa si calea cesiunii partilor sociale, daca va gasiti cumparator(i).
La Oficiul Registrului Comertului depun: hotararea adunarii generale pentru dizolvarea si/sau numirea lichidatorilor si dovezile privind achitarea taxelor de registru, a taxei judiciare de timbru, a timbrului judiciar si a taxei de publicare a hotararii in Monitorul Oficial.
Dupa efectuarea lichidarii, la Oficiul Registrului Comertului trebuie depusa cererea de radiere insotita de actele: bilantul de lichidare aprobat de asociati, dovada agentiei de mediu (daca e cazul), certificatul de atestare fiscala, certificatul de inregistrare (in original) si dovada privind plata taxelor legale.

Alte discuții în legătură

Costuri onrc privind suspendarea sau dizolvarea firmei! CLASOR CONSULT CLASOR CONSULT :-/Ce costa mai putin? Sa suspend firma sau sa o dizolv? Din cate stiu suspendarea unei societati comerciale costa in jurul a 250 RON la ONRC. Pentru ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetar pentru societati cu activitate zero iulidiv iulidiv Buna ziua - am o societate care nu mai are activitate din 2004 si vreau sa stiu ce pasi trebuie sa urmez pentru a nu plati impozit forfetar si ce tarife se ... (vezi toată discuția)
Plec din tara. ce fac cu firma? mishums mishums Buna ziua. Vreau sa plec din tara pentru o perioada nedeterminata, si sunt administratorul unei firme. Nu are angajat. Are datorii si de recuperat bani. Care ... (vezi toată discuția)