avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1045 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... modificarea raportului de serviciu
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

modificarea raportului de serviciu

Ma confrunt cu urmatoarea problema. Sunt autoritate publica. Asistentul social - inspector, cl. I, grd. principal - are suspendat raportul de serviciu, cresterea copilului. Cum personal nu avem (suntem mult sub limita medie impusa de lege) care sa poate indeplini atributiile acestuia, am delegat atributiile referentului, treapta I- camin cultural, persoana contractuala. Poate nu-i corect dar este singura solutie. Intrebarea este pot face o modificare a raportului de serviciu pe perioada deternimata??? Si daca da, care ar fi aceasta?
Precizare: asistentul social este functionar public si referentul este contractual.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: alintaroma , utilizator 13:35, 15 Iulie 2010
Părerea mea este că nu aţi procedat legal. Aţi " predat" exercitarea unor prerogative de putere publică unei persoane care nu face parte din corpul funcţionarilor publici şi asta FÃRÃ a avea avizul A.N.F.P. Vorbiţi despre modificarea "raportului de serviciu"... al cui ???? pentru că, până să-i delegaţi aceste atribuţii, referentul în cauză îşi desfăşura activitatea în baza unui contract de muncă, iar între el şi instituţie exista un raport de muncă şi nu un raport de serviciu, ca in cazul funcţionarilor publici.
Stiu ca nu-i corect, dar totusi cum as putea face sa fie bine, cum sa deleg aceste atributii??? Doar unui functionar? Si daca nu am cui, efectiv in organigrama- mai rau intre angajati- nu am nici o persoana care sa se ocupe de asta, atunci ce sa fac cu aceasta activitate? Sa ma "bat" cu cei de la guvernare, ca posturile is blocate? nu-i o solutie. Sa scot postul la concurs pe perioada determinata? La comuna nu vine nimeni, si daca vine trebuie sa aiba studii (inspector- SS), pe un salar de 600 - 700 lei. Nimic nu-i corect in tara asta, din pacate. Daca este as vrea o solutie, va rog.
Cred că ar fi trebuit să purtaţi totuşi o coresponsenţă cu A.N.F.P . Poate aveau în corpul de rezervă al funcţionarilor publici o persoană care îndeplinea condiţiile respective. Oricum şi în cazul organizării unui concurs, asta ar fi fost o etapă premergătoare. Cu referentul cum aţi procedat, i-aţi făcut cumul de funcţii ? Eu cred că atribuţiile respective trebuiau delegate tot unui funcţionar public. Probabil nu a vrut nimeni să se " încarce" cu o muncă în plus şi, mai ales, pentru acelaşi salariu şi aici, vă înţeleg perfect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functionari publici Maria45 Maria45 va rog sa-mi spuneti si mie ,daca sunt functionar public, referent cu atributiuni de asistenta sociala si am terminat fac. de sja brasov -administratie publica ... (vezi toată discuția)
Cum se transforma un post din contractual in functie publica? care sunt pasii? opopa62 opopa62 Ma numesc Oana Popa lucrez la o institutie bugetara serviciu deconcentrat.Mentionez ca institutia unde lucrez este ordonator tertiar iar ordonator principal ... (vezi toată discuția)
Mai pot da in judecata institutia? aida19 aida19 Buna ziua! In 20 septembrie 2010 am primit preaviz, ca urmare a reorganizarii institutiei, adica s-au unit doua institutii si automat s-au redus si posturi. ... (vezi toată discuția)