sunt victima unui accident rutier in calitate de conducator auto. in urma accidentului am stat 8 zile in spital si urmeaza sa stau alte 45 de zile in carje. agentul constatator de la fata accidentului a venit la spital si mi-a luat declaratie, insa in ea nu am trecut inca pretentiile. conducatorul celuilalt autovehicul avea alcoolemie 0,76 in aerul expirat si a parasit locul accidentului fara a anunta organele de politie. intre timp l-au gasit, l-au dus la spital pentru a i se recolta si probe de sange, l-au dus la politie pentru a-i lua declaratie si i s-a dat drumul. dupa aproimativ doua sau trei zile de la accident, am aflat ca cel care conducea autovehiculul respectiv a parasit tara. am fost si am intocmit actele pentru dosarul medico-legal, acum asteptand sa mi se elibereze acesta. din cate am inteles in astefl de cazuri se solicita daune morale, plata spitalizarii si reparatia autovehicului avariat. in cazul in care masina nu mai poate fi reparata, ce se poate face? cand inchei o polita de asigurare este asigurata doar masina sau si victimele in cazul in care accidentul se soldeaza si cu victime? mentionez ca persoana care conducea autovehiculul respectiv nu era proprietarul masinii si ca nu are o situatie materiala care i-ar permite sa ma despagubeasca.ce pot face in acest caz? sa merg mai departe in instanta chiar daca nu castig nimic de pe urma accidentului sau sa o las balta?
Este decizia dvs. pur personala: in practica pot aparea atatea intorsaturi imposibil de anticipat si de apreciat, incat nu stii niciodata cand te-apuci de-o treaba cum era mai bine sa fi facut.
Zic eu ca prejudiciul dvs. e prea mare ca sa nu faceti plangere si cerere de despagubire., iar eu de fiecare data cand "am lasat de la mine", am regretat pe urma, fie si doar ca principiu (si acum regret cand si ma simt luat de fraier cand inghit asa, galusca, fara macar sa incerc sa imi apar drepturile...).
Pentru ce asigura RCA-ul, verificati legislatia in domeniu.