avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract individual de munca pe perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract individual de munca pe perioada determinata

Buna ziua!
Prietenul meu a semnat cu o saptamana in urma o anexa a contractului de munca pe perioada determinata (3 luni). Dupa cateva zile de la semnarea acestei anexe managerul firmei a decis ca acesta nu mai face fata pe postul de area sales manager si i-a propus acestuia un post de sales demonstrator. Prietenul meu a acceptat insa nu a semnat un alt contract de munca in care sa fie specificata noua functie iar salariul a scazut chiar daca in contractul semnat era specificata o suma mai mare decat cea propusa pentru postul de sales demonstrator. Ce poate face prietenul meu in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:21, 15 Iulie 2010
Sa inteleg ca sa angajat undeva pe perioada determinata;
Daca i-au schimbat felul muncii trebuia facut act aditional la ctr individual de munca prin care se schimba felul muncii,respectiv salariul, era corect si legal;
Nu inteleg ce e cu anexa ,era inainte angajat pe perioada nedeterminata si l-au trecut pe alt post cu perioada determinata?
Mersi mult pentu raspuns.
Prietenul meu lucreaza de un an si cateva luni in aceasta firma dar a semnat numai contracte pe perioade de 3 luni si imi doream sa stiu cum ar fi normal sa decurga lucrurile, in ceea ce priveste incadrarea profesionala, avand in vedere ca aceasta s-a schimbat si in ceea ce priveste salariul.
Mersi inca odata.
modolore a scris:

Mersi mult pentu raspuns.
Prietenul meu lucreaza de un an si cateva luni in aceasta firma dar a semnat numai contracte pe perioade de 3 luni si imi doream sa stiu cum ar fi normal sa decurga lucrurile, in ceea ce priveste incadrarea profesionala, avand in vedere ca aceasta s-a schimbat si in ceea ce priveste salariul.
Mersi inca odata.

C.i.m. pe durata determinata nu poate fi prelungit mai mult de doua ori .... Orice tip de c.i.m. nu poate fi modificat decat cu acordul partilor prin act aditional , exceptie facand situatiile care decurg ditr-un act normativ sau contract colectiv de munca.
Poate sesiza ITM-ul si/sau poate intriduce o actiune impotriva angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am dreptul la salariu corespunzator? promovat de pe o pozitie pe alta. florinian florinian Buna seara! Lucrez intr-o companie privata la departamentul vanzari. Am fost angajat pe postul de Reprezentant vanzari (sales representative). La cererea ... (vezi toată discuția)
Care e perioada de preaviz corecta? oanaalexandra oanaalexandra Buna seara.Am si eu o dilema :in 2011 am incheiat un contract pe postul de casier in care era specificata perioada de preaviz de 20 de zile.in octombrie 2012 ... (vezi toată discuția)
Ma pus sa semnez un act aditional prin care ma dau afara de la job rog un raspuns urgent panait3 panait3 Buna seara, Sunt angajat intr-o multinationala din luna noiembrie 2010 si mi-am desfasurat activitatea timp de 4 luni pe un post de birou program de zi, mai ... (vezi toată discuția)