avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia alimentara

Buna seara am si eu o intrebare?
Parintii mei au fost casatoriti acum 20 de ani,ce au rezultat 2 copii.S-au despartit eu am ramas la mama si fratele meu la tata.Tata a luat si certificatul meu de nastere atunci.Intrebarea mea este??Kre a fost motivul pentru care a luat certificatul meu de nastere atata timp cat eu am ramas la mama si daca trebuia sa imi plateasca pensia alimentara tata???
Multumesc
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 13:28, 16 Iulie 2010
da,dar fiind fratele la tata ,mama ar fi treb sa-i plateasca pensie fratelui si probabil s-a facut o compesatie a sumelor
Ce varsta aveti dvs si fratele dvs. si daca nu mai sunteti minori daca vreunul se afla in continuarea studiilor?
Pentru ca in functie de acest aspect se pune problema daca trebuie sau nu sa vi se plateasca pensia de intretinere.In principiu, cand fiecare dintre parinti are in ingrijire cate un copil, niciunul dintre parinti nu va plati pensie de intretinere celuilalt pentru ca fiecare ingrijeste la randul lui cate un copil si practic obligatiile se compenseaza.
Ultima modificare: Joi, 15 Iulie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Nu a fost nici o compensatie a sumelor in schimb el sa folosit de certificatul meu original luandu-si casa si multe altele.Se poate k acum sa ii cer pensia alimentara avand in vedere k nu ma ajutat in nici un fel?
Pai fratele meu are 23 de ani si nu mai continua studiile ,eu am 21 de ani si sunt la facultate.Am vreao sansa sa imi plateasca pensia alimantara avand in vedere k el sa folosit de certificatul meu?multumesc
In sentinta de divort s-a stabilit incredintarea celor doi minori,sau acest aspect a fost lasat la voia celor doi soti?Este important,pentru ca daca instanta de judecata nu s-a pronuntat asupra acestui aspect....atunci nu avem subiect.In ceea ce priveste certificatul de nastere,aceasta chestiune are iz penal.Aveti 21 de ani,deci au trecut trei ani de la majorat.Daca au trecut mai mult de trei ani de la majorat,a intervenit prescriptia dreptului material la actiune potrivit decretului 167/1958.Dar repet,asta doar daca instanta s-a pronuntat cu privire la incredintarea dvs.mamei.
Ultima modificare: Joi, 15 Iulie 2010
andymaurul, utilizator

Alte discuții în legătură

Certificat nastere, duplicat anndreeaandaa anndreeaandaa salut fiica mea are un copil dintr-o relatie sau despartit insa certificatul de nastere aramas la el nu vrea sa il dea am fost la politie insa ei au spus ca ... (vezi toată discuția)
Iesirea din tara a copilului minor xntcristina xntcristina Buna ziua ! Am o prietena care are o fetita de 17 ani . Problema este ca ea nu s-a mai casatorit nici o data cu tatal fetitei ,dar pt a-i demonstra acestuia ca ... (vezi toată discuția)
Concubinul a plecat cu certificatul de nastere al copilului. Eiliky Eiliky Sora mea a trait in concubinaj cu un barbat timp de mai mult ani, perioada in care au avut impreuna un copil, acum in varsta de trei ani. De curand sora mea ... (vezi toată discuția)