Sora mea a trait in concubinaj cu un barbat timp de mai mult ani, perioada in care au avut impreuna un copil, acum in varsta de trei ani.
De curand sora mea s-a despartit de acest barbat, motivul principal fiind dependenta de alcool a acestuia, dar si certurile frecvente pe care le provoca. La despartire, barbatul a luat cu el certificatul de nastere al copilului, profitand astfel de alocatia de copil asupra caruia nu are nici un drept, copilul ramanand in intretinerea mamei.
Pe ce cale poate recupera sora mea certificatul, cum poate dobandi dreptul de a ridica alocatia copilului si cum il poate obliga pe fostul concubin sa plateasca pensie alimentara?
Sora ta poate cere de la registrul de stare civila din cadrul Primariei unde a fost inregistrata nasterea copilului eliberarea unui duplicat al certificatului de nastere a copilului. Daca la rubricile "numele tatalui" si "prenumele tatalui" din certificat este trecut "concubinul" fugaretz, sora ta poate depune la judecatoria din circumscriptia unde isi are domiciliul ea (presupunand ca minorul a ramas in ingrijirea ei si locuiesc impreuna) cerere prin care sa solicite obligarea tatalui copilului la plata unei pensii de intretinere.
Succes! :)
copilul era trecut si pe numele lui , daca nu atunci poate sa il dea pierdut si sa isi obtina altul pentru ca in situatia de fat anu prea vad ce sanse are, el daca bea este interesat sa isi asigure drogul pentru fiecare zi