avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Concubinul a plecat cu certificatul de nastere al ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Concubinul a plecat cu certificatul de nastere al copilului.

Sora mea a trait in concubinaj cu un barbat timp de mai mult ani, perioada in care au avut impreuna un copil, acum in varsta de trei ani.
De curand sora mea s-a despartit de acest barbat, motivul principal fiind dependenta de alcool a acestuia, dar si certurile frecvente pe care le provoca. La despartire, barbatul a luat cu el certificatul de nastere al copilului, profitand astfel de alocatia de copil asupra caruia nu are nici un drept, copilul ramanand in intretinerea mamei.

Pe ce cale poate recupera sora mea certificatul, cum poate dobandi dreptul de a ridica alocatia copilului si cum il poate obliga pe fostul concubin sa plateasca pensie alimentara?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: mars0212 , utilizator 22:30, 2 Noiembrie 2006
Sora ta poate cere de la registrul de stare civila din cadrul Primariei unde a fost inregistrata nasterea copilului eliberarea unui duplicat al certificatului de nastere a copilului. Daca la rubricile "numele tatalui" si "prenumele tatalui" din certificat este trecut "concubinul" fugaretz, sora ta poate depune la judecatoria din circumscriptia unde isi are domiciliul ea (presupunand ca minorul a ramas in ingrijirea ei si locuiesc impreuna) cerere prin care sa solicite obligarea tatalui copilului la plata unei pensii de intretinere.
Succes! :)
Aha! In cadrul aceluiasi proces, soara ta mai poate cere si obligarea tatalui sa-i restituie alocatia pe care a incasat-o pentru minor!
nu am inteles nicioadata de ce se acorda tatalui dreptul primar de aridica alocatia, si nu mamei?:(
copilul era trecut si pe numele lui , daca nu atunci poate sa il dea pierdut si sa isi obtina altul pentru ca in situatia de fat anu prea vad ce sanse are, el daca bea este interesat sa isi asigure drogul pentru fiecare zi
cristina si ifrim... daca am retinut corect! :) uneori, daca taci, filozof esti! :P
Ultima modificare: Joi, 19 Octombrie 2006
a_mira, utilizator

Alte discuții în legătură

Se poate scoate tatal de pe certificatul de nastere cristineearec cristineearec va deranjez cu o intrebare. in urma unei relatii de concubinaj a rezultat un copil pe care l-am recunoscut. acum dupa 10 ani fosta concubina vrea sa ma stearga ... (vezi toată discuția)
Divort dupa 15-16 de la despartire - copil major Stefania-Cristina Stefania-Cristina Buna ziua . Am cateva nelamuriri .. poate cineva imi va umple vidul din cap cu ceva informatii. Eu si concubinul meu suntem de 10 ani impreuna si avem o ... (vezi toată discuția)
Alocație oprita de tatăl copilului Alynaaaaaaaa Alynaaaaaaaa Bună seara ma numesc Alina și am o problema în urma cu 5ani și jumătate am dat naștere unui băiețel intre timp relația intre mine și tatăl copilului ... (vezi toată discuția)