avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Concubinul a plecat cu certificatul de nastere al ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Concubinul a plecat cu certificatul de nastere al copilului.

Sora mea a trait in concubinaj cu un barbat timp de mai mult ani, perioada in care au avut impreuna un copil, acum in varsta de trei ani.
De curand sora mea s-a despartit de acest barbat, motivul principal fiind dependenta de alcool a acestuia, dar si certurile frecvente pe care le provoca. La despartire, barbatul a luat cu el certificatul de nastere al copilului, profitand astfel de alocatia de copil asupra caruia nu are nici un drept, copilul ramanand in intretinerea mamei.

Pe ce cale poate recupera sora mea certificatul, cum poate dobandi dreptul de a ridica alocatia copilului si cum il poate obliga pe fostul concubin sa plateasca pensie alimentara?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: mars0212 , utilizator 22:30, 2 Noiembrie 2006
ca sa obtina un duplicat de pe certificatul de nastere al copilului, trebuie sa-l dea pierdut si apoi sa solicite primariei eliberarea unui duplicat.
Alocatia copilului poate fi ridicata si de mama.
Nu este nevoie sa il dai pierdut. Trebuie doar sa platesti mai mult daca nu predai originalul.
Pensia alimentara vine acasa pentru un copil de 3 ani, nu o ridica nimeni. In cazul asta te poti duce la ITM sa schimbi adresa la care vine alocatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate scoate tatal de pe certificatul de nastere cristineearec cristineearec va deranjez cu o intrebare. in urma unei relatii de concubinaj a rezultat un copil pe care l-am recunoscut. acum dupa 10 ani fosta concubina vrea sa ma stearga ... (vezi toată discuția)
Divort dupa 15-16 de la despartire - copil major Stefania-Cristina Stefania-Cristina Buna ziua . Am cateva nelamuriri .. poate cineva imi va umple vidul din cap cu ceva informatii. Eu si concubinul meu suntem de 10 ani impreuna si avem o ... (vezi toată discuția)
Alocație oprita de tatăl copilului Alynaaaaaaaa Alynaaaaaaaa Bună seara ma numesc Alina și am o problema în urma cu 5ani și jumătate am dat naștere unui băiețel intre timp relația intre mine și tatăl copilului ... (vezi toată discuția)