avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... se poate scoate tatal de pe certificatul de nastere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

se poate scoate tatal de pe certificatul de nastere

va deranjez cu o intrebare. in urma unei relatii de concubinaj a rezultat un copil pe care l-am recunoscut. acum dupa 10 ani fosta concubina vrea sa ma stearga de pe certicficatul de nastere. precizez ca intre timp ne-am separat si fiecare si-a refacut viata. copilul a ramas la concubina si acesta doreste ca actualul sau partener sa infieze copilul. precizes ca dupa despartire concubina ma dat in judecata si in prezent platesc pensie alimentara. oare e posibil?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 13:37, 25 Aprilie 2015
Daca mama copilului se casatoreste, sotul acesteia poate adopta copilul dv. daca va dati acordul, urmand sa ia numele tatalui adoptator. Dupa acest moment, copilul pierde legatura de filiatie cu dv. si nu veti mai fi obligat la plata pensiei de intretinere in favoarea minorului. ;)
fosta concubina doreste sa faca acest lucru, probabil pt a usura procedura de adoptie .
fara consimtamantul dvs , viitorul ei sot nu-l va putea adopta pe minor . un tata nu se sterge pur si simplu din certificatul de nastere , pt ca asa doreste mama copilului ..

multumesc
Tatal nu poate fi "scos" din certificatul de nastere, iar o astfel de dorinta a mamei nu e normala. Tatal nu e o adresa, pe care sa o poti schimba cu alta! Este parte a identitatii copilului, cu bunele si relele care decurg. Daca insa dvs doriti si la fel doreste sotul mamei si impreuna hotarati ca copilul dvs sa fie adoptat de actualul sot al mamei, asta e altceva. Daca exista obligatii parintesti de care nu v-ati achitat, mama va poate da in judecata sau executa silit, dar sa va scoata din identitatea copilului, nici nu poate, nici n-ar fi bine sa poata.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Aprilie 2015
proastasatului, utilizator
Avand in vedere ca minorul are 10 ani si acesta trebuie sa consimta cu privire la adoptie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gravidă la 15 ani Alina.natalia Alina.natalia Am o prietenă care e gravidă în 7 luni , are 15 ani , tatăl copilului având aceeași vârstă , el vrea sa recunoasca copilul , însă mama nu știe ... (vezi toată discuția)
Recunoastere copil Loredana maria Loredana maria In martie 2017 am plecat de la fostul sot iar in iunie 2018 am ramas insarcinata cu actualul concubin.in octombrie 2018 am divorțat de fostul sot.Copilul meu ... (vezi toată discuția)
Procedura infierii de catre sotie dory09 dory09 Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema : Sora si cumnatul meu au gasit un copil pe care vor sa-l infieze, in conditiile in care mama ... (vezi toată discuția)