avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Gravidă la 15 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Gravidă la 15 ani

Am o prietenă care e gravidă în 7 luni , are 15 ani , tatăl copilului având aceeași vârstă , el vrea sa recunoasca copilul , însă mama nu știe dacă poate să treacă copilul pe numele tatălui , mulți îi spun că în certificatul copilului nu va fi trecută ea ca mamă deoarece e minoră , și că nu îi poate pune numele tatălui deoarece și tatăl e minor și că va trebui sa înfieze mama ei copilul , știe că de indemnizație va beneficia pe numele mamei ei , dar cu certificatul de naștere nu e lămurită , dacă e minoră , va trebui sa înfieze mama ei copilul ? , În certificat nu va fi trecută mama care l.a născut copilul ?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:29, 30 Martie 2017
Nicidecum nu va trebui sa îl adopte mama ei, ea care îl naște va fi mama și în acte. Va putea fi recunoscut și de tata, chiar dacă e minor.
Stabilirea filiaţiei
Art. 417

Recunoaşterea de către minorul necăsătorit

Minorul necăsătorit îl poate recunoaşte singur pe copilul său, dacă are discernământ la momentul recunoaşterii
Ultima modificare: Miercuri, 29 Martie 2017
gi-jane2, moderator
Și va putea să il treacă copilul pe numele tatălui ?
Pai da, de ce sa nu il treaca ? Asta daca se pun ambii de acord in privinta numelui.
Și dacă părinții tatălui nu îs de acord ca tatăl să își recunoască copilul , părinții lui pot să ieie decizii asupra copilului , gen , daca ei nu îs de acord ca tatăl să il recunoască , tatăl nu il va putea recunoaște ?
nu are legatura cu ce vor parintii. Daca el vrea sa il recunoasca si are discernamant, il poate recunoaste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil din afara casatoriei Alexa876 Alexa876 In cazul in care copilul a fost inregistrat ca fiind din afara casatoriei cu filiatia fata de mama,ulterior tatal il recunoaste dar nu se modifica numele si ... (vezi toată discuția)
Certificatul de nastere IULIA-IULIA IULIA-IULIA Buna ziua, Sunt insarcinata in 6 luni si am aflat ca tatl copilului m-a inseala si este o persoana iresponsabila cu care nu as vrea sa imi petrec restu ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa imi recunosc copilul daca mama refuza sa se prezinte la notariat sau la starea civila cristipaul cristipaul Salut pe toata lumea cu respect,si astept raspunsuri de la cine doreste sa ma ajute sa stiu daca pot sa fac ceva sa imi recunosc copilul.Povestea mea este ... (vezi toată discuția)