~ Conținut șters la cerere ~
Aveti la dispozitie... sa dati o simpla declaratie de recunoastere a copilului la starea civila sau notar.
Apoi va adresati instantei ca aceasta sa stabileasca felul in care veti exercita autoritatea parinteasca, locuinta copilului, program de vizita, pensie de intretinere.
Va multumesc pentru ajutor Domnul Rosulescu,dar nu sunt sigur ca are asa mare valoare testul ca este facut la clinica particulara nu de stat,credeti ca este luat in seama ca proba,aveti idee cat ar dura un proces ca asta asa ca timp?
Salut gi-jane2,am incercat sa merg si la starea civila si la notar,dar mi-au zis si acolo si acolo ca nu se poate fara mama copilului,mi-au zis ca fara ea merge doar daca am o hatarare judecatoreasca,va multumesc ca ati incercat sa ma ajutati
Sa va dea in scris ca nu se poate, sa aveti incheiere de la notar si hartie de la starea civila.
Recunoasterea copilului nu e conditionata de acordul mamei sau de prezenta ei. E nevoie de acordul mamei numai in ce priveste numele, insa dvs nu cu numele aveti treaba.
Pentru o actiune in instanta de stabilire a paternitatii nu aveti calitate procesuala activa, iar recunoasterea nu o faceti in instanta ( puteti recunoaste in instanta daca v-ar chema mama pt stabilirea paternitatii, dar nu va puteti adresa dvs instantei cu o actiune in recunoasterea paternitatii cat pt asta va puteti adresa altor institutii).
Stabilirea paternitatii prin hotarare judecatoreasca Art. 424
Daca tatal din afara casatoriei nu il recunoaste pe copil, paternitatea acestuia se poate stabili prin hotarare judecatoreasca.
Actiunea in stabilirea paternitatii Art. 425
(1) Actiunea in stabilirea paternitatii din afara casatoriei apartine copilului si se porneste in numele lui de catre mama, chiar daca este minora, sau de catre reprezentantul lui legal.
(2) Copilul conceput si nascut in afara casatoriei poate fi recunoscut de catre tatal sau.
(3) Dupa moartea copilului, acesta poate fi recunoscut numai daca a lasat descendenti firesti.
Art. 415
(2) Copilul conceput si nascut in afara casatoriei poate fi recunoscut de catre tatal sau.
Formele recunoasterii Art. 416
(1) Recunoasterea poate fi facuta prin declaratie la serviciul de stare civila, prin inscris autentic sau prin testament.
(2) Daca recunoasterea este facuta prin inscris autentic, o copie a acestuia este trimisa din oficiu serviciului de stare civila competent, pentru a se face mentiunea corespunzatoare in registrele de stare civila.
(3) Recunoasterea, chiar daca a fost facuta prin testament, este irevocabila.
Situatia in care va gasiti este pricinuita de gandirea celor care au scris Normele metodologice de aplicare a Legii 119/1996 cu privire la actele de stare civila. (si mai ales conţinutul anexei nr. 41).
Sa va dau doar un exemplu mai simplu si mai strigător la cer!
Noul codul civil spune ca "minorul necasatorit (parintele) il poate recunoaşte SINGUR pe copilul sau..." (art 417).
Iar in Normele metodologice (art 30 lit d) se spune ca "in cazul tatalui minor acesta este asistat de reprezentantul legal".
:hammer:
Serios!? Dar cand tatăl minor a F ...ăăăsta cand a executat exerciţiile facerii copilului, s-o fi ţinut de mână cu tac-su (reprezentantul legal) si de-aia e chemat sa-l asiste!?! :angry:
Iertată fie-mi exprimarea "academică", dar dacă nici atata RAŢIUNE a textului art 417 NCC n-a putut fi înţeleasă, mă tem că despre celelalte aberaţii din textul normelor metodologice nici nu mai are rost să discutăm fiindca ne pierdem vremea degeaba.
Stăruiti in cererea de autentificare a declaratiei de recunoastre! Incheierea de respingere trebuie sa contina MOTIVAREA refuzului, calea de atac, instanţa competenta şi termenul de exercitare.