avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1297 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil din afara casatoriei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil din afara casatoriei

In cazul in care copilul a fost inregistrat ca fiind din afara casatoriei cu filiatia fata de mama,ulterior tatal il recunoaste dar nu se modifica numele si dupa un timp parintii se casatoresc si stabilesc un nume comun. Daca doresc ca numele copilului sa fie numele comun se poate face prin simplul acord al celor doi?
Cel mai recent răspuns: Alexa876 , utilizator 11:32, 29 Noiembrie 2018
Buna ziua,
DA, vor formula o cerere de schimbarea numelui minorului pe cale administrativa.
Si atunci cand ca urmare a recunoasterii de catre tata parintii necasatoriti se hotarasc sa schimbe numele copilului se face tot pe cale administrativa?

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna ziua,
DA, vor formula o cerere de schimbarea numelui minorului pe cale administrativa.

Buna ziua,
La recunoasterea de catre tata a filiatiei, la momentul actualizarii certificatului de nastere (la refacerea lui) se merge de ambii parinti la evidenta persoanei si stabilesc in comun numele viitor al minorului.
Daca au apucat insa sa-i faca un certificat de nastere comun si vor alt nume pentru copil atunci se poate doar pe cale administrativa.
Buna ziua!
Numele mamei dupa casatorie se schimba, daca aceasta doreste sa fie trecuta in actul de nastere al minorului cu noul nume pe actul de nastere al minorului se inscrie mentiune privitoare la schimbarea numelui mamei sau e necesara o actiune in justitie de modificare a actului de nastere a minorului?
Ultima modificare: Joi, 29 Noiembrie 2018
Alexa876, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gravidă la 15 ani Alina.natalia Alina.natalia Am o prietenă care e gravidă în 7 luni , are 15 ani , tatăl copilului având aceeași vârstă , el vrea sa recunoasca copilul , însă mama nu știe ... (vezi toată discuția)
Copil nascut in afara casatoriei alexe adrian alexe adrian va salut..as avea o intrebare simpla.locuiesc cu concubina mea de 8 ani si avem inpreuna o fetita.din diverse motive fetita nu este pe numele meu..ce trebuie ... (vezi toată discuția)
Certificat nastere rodutx rodutx problema mea e simpla.2 oameni sau casatorit au facut un copil si au divortat dar mama a pastrat numele de familie al fostului.acum traieste in concubinaj cu ... (vezi toată discuția)