avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... copil nascut in afara casatoriei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

copil nascut in afara casatoriei

va salut..as avea o intrebare simpla.locuiesc cu concubina mea de 8 ani si avem inpreuna o fetita.din diverse motive fetita nu este pe numele meu..ce trebuie sa fac pt a o trece pe numele meu?.va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters116132 , utilizator 18:13, 10 Decembrie 2009
In certificatul de nastere al fetitei la numele parintilor in dreptul numelui tatalui nu apare nimic?
Ultima modificare: Joi, 3 Decembrie 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat
Fetita nu poarta numele de familie al dvs sau in certificatul de nastere nu este trecut nimeni la rublica : tata?
fetita poarta numele de familie al mamei..in certificat nu apare nimic la tata..nu eram in tara la momentul nasteri si nu am putut sa o trec pe numele meu..multumesc anticipat
Se poate face o recunoastere voluntara la oficiul de stare civila care a eliberat certificatul de nastere.
Mergeti la Oficiul de stare civila al Primariei care a eliberat certificatul de nastere al minorei si dati o declaratie de recunoastere a paternitatii acesteia. Pe baza acestei declaratii, se va corecta certificatul de nastere al minorei astfel incat aceasta, chiar daca poarta numele de familie al mamei, in locul mentiunii tatalui, liniuta se va schimba cu numele dv., astfel copilul va avea si mama si tata cunoscuti si recunoscuti fata de terti prin acest certificat de nastere. ;)

Alte discuții în legătură

Incuviintare purtare nume dupa decesul mamei Justitiarul711 Justitiarul711 Poate un tata sa incuviinteze in fata ofiterului starii civile ca un copil recunoscut de el in urma cu 10 ani sa-i poarte numele, fara ca mama sa fie ... (vezi toată discuția)
Recunoastere copil de catre tata axiclau axiclau buna ziua,as dori sa intreb si eu ceva si va multumesc tare mult daca ma ajutati. in ziua de azi nimic nu mai e credibil de acee a am si eu o dilema. am sora ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume de familie al copilului mimozi mimozi Cum putem schimba numele de familie a celui mic?trebuie sa va spun ca,la momentul nasterii lui,noi nu eram casatoriti,si am fost de acord ca cel mic sa poarte ... (vezi toată discuția)