avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... RCA - tamponare usoara
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

RCA - tamponare usoara

Buna ziua!
Pe scurt: Am fost implicat intr-o tamponare usoara si pt ca plecam in concediu am ales intelegerea amiabila cu persoana implicata, eu recunoscandu-mi vina. Amandoi suntem asigurati de [EDITAT] sa. Am intocmit dosarul de daune si ne-am despartit in conditii civilizate.
Dupa doua saptamani sunt chemat la sediul [EDITAT] SA , fiind initial invinuit de tentativa de inselatorie , complicitate la inselatorie si fals in declaratii...
Dupa ce mi-am revenit din stupefactie am combatut cu argumente logice aceste acuzatii si inspectorul de daune [EDITAT] mi-a facut cunoscut ca de fapt sunt nevinovat deoarece soferul cu care am fost implicat in accident depasise axa drumului si se afla pe sensul meu de mers cand s-a intamplat accidentul, deci n-am de ce sa ma tem, intrucat vina apartine de fapt ...victimei...
Am dat o noua declaratie in care am confirmat cele descrise in prima si mi-am vazut de treaba.
In aceeasi zi am fost sunat de cateva ori de partea implicata si amenintat si insultat... De atunci sunt intr-o stare de nedescris.
Mentionez ca in 20 de ani de soferie nu am nici o abatere cat de mica consemnata s-au vreun incident rutier.
Va rog sa imi dati un sfat competent despre atitudinea pe care trebuie s-o am in aceasta situatie extrem de incordata si cum sa ma protejez.

Al dvs. cu stima ION RADU ANTONESCU
Ultima modificare: Luni, 19 Iulie 2010
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 12:33, 18 Iulie 2010
cei de la carpatica asigurari sunt cei mai neseriosi din cate exista
daca celalalt sofer implicat in accident va ameninta, cu violenta, gen lasa ca iti arat eu, etc, inregistrati-l pe telefon sau cumva si faceti-i plangere penala.
daca aveti probleme cu cei de la asigurari, si sigur veti avea pentru ca sunt dezastru, faceti-le plangere la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (au pagina de web [ link extern ] /).
daca nu va despagubesc, dati-i in judecata
Ultima modificare: Marți, 20 Iulie 2010
L.D. Marza-Cabinet de avocat, Avocat
1. Plangere la politie impotriva celui care va ameninta ori insulta.
2. Petitie la Comisia de Supravaghere a Asigurarilor si Reasigurarilor.
3. Actiune in instanta pentru pretentii impotriva asiguratorului.
Constatul amiabil este clar: vinovat se face acela care a incalcat o interdictie relativa, in cazul nostru axul drumului.Asa ca amenintarile celuilalt participant la trafic nu au sustinere si apoi nu dv ati facut incadrarea ci inspectorul de dauna al asiguratorului. O reclamatie scrisa la politie si presiunile vor inceta.
Inainte de a incepe sa improscam cu noroi fie in firma de asigurari, fie in celalalt cond. auto, sa vedem ce declara d-l Antonescu, si anume ca si-a recunoscut vina in producerea accidentului la data semnarii constatarii amiabile; acum, fiecare cond. auto reclama despagubirea, considerand ca celalalt e vinovat; sincer, in aceste conditii, asiguratorul nu va face plangeri [penale pentru fals in declaratii ( ar fi prea multe si ar trebui angajat personal suplimentar) dar va va trimite pe amindoi la plimbare, refuzand sa plateasca pe cale amiabila vreo despagubire. Daca veti deschide actiune, va trebui sa explicati instantei de ce ati declarat una si in realitate, faptele s-au desfasurat in alt fel? desigur, va trebui sa platiti taxa de timbru aferenta despagubirii pe care o pretindeti, o expertiza tehnica auto si, eventual, n-ar strica si un avocat. Toate astea, intrucat nu ati completat constatarea amiabila corect.:(
Se cuvine o corectie la cele de mai sus. In primul rand constatarea amiabila nu prevede si asumarea responsabilitatii unuia sau altuia dintre cei doi participanti la trafic ci numai o insiruire de raspunsuri la intrebarile din formular. Responsabilitatea aceasta revine inspectorului de daune al asiguratorului RCA la care s-au prezentat cei doi. Faptul ca acesta s-a pronuntat ca este tentativa de frauda este dupa parerea mea lipsa de profesionalism. Si avand in vedere ca amandoi conducatorii auto au RCA la acelasi asigurator, unul din ei va trebui sa-si foloseasca polita pt a repara masina celuilalt, cu consecintele de rigoare la reinnoirea politei. Prin urmare reactia celuilat cond. auto de a va ameninta si a va jigni la telefon este urmarea fireasca a lipsei de profesionalism a inspectorului de dauna care s-a grabit sa dea un verdict inainte de a analiza cu atentie faptele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contraventii rutiere/tamponare cu avarii aveugenman54 aveugenman54 ***dupa o tamponare din vina/culpa/ recunoscuta a lui \"x \"si semnarea intelegerii amiabile/formular/ de ambii soferi, acelasi\" x \"refuza fara un motiv ... (vezi toată discuția)
Accident rutier, refuz de despagubire din partea vinovatului geoman geoman am fost implicat intr-un accident rutier la care eu nu am fost vinovat am trecut in intersecie pe culoarea verde iar cealalta persoana pe culoarea rosie la ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cornelpoprock cornelpoprock Buna seara, Am fost implicat intr-un accident rutier fara victime, doar cu pagube materiale. Conform procesului verbal al politiei, nu am fost vinovat. In ... (vezi toată discuția)