avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... taieri de salarii chiar sunt corecte??
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

taieri de salarii chiar sunt corecte??

Unde este venitul minim garantat daca la un angajat cu aproape 700 lei salar se taie 25 %?? :-/
Cel mai recent răspuns: FLORIN VASILIU , Consultant resurse umane 09:21, 16 Iulie 2010
Buna ziua !
Nu stiu daca sunt corecte , dar ... sunt legale , e cert !!!
Conform legii 118/2010 , salariul brut lunar nu poate scadea , dupa efectuarea reducerii de 25% , sub salariul minim brut pe tara garantat in plata (600 lei ) .
Atentie , nu e vorba de venit minim garantat reglementat de prevederile legii nr. 416/2001 (probabil o greseala de exprimare ) :D .
Prin OUG din iulie 2009, guvernul a marit cu 15% venitul minim garantat care inseamna:

Potrivit noilor reglementari nivelul lunar al venitului minim garantat va fi de 125 de lei pentru o persoana singura, 225 de lei pentru familiile formate din doua persoane, 313 lei pentru cele formate din trei persoane, 390 de lei pentru cele cu patru persoane, 462 de lei pentru familiile cu cinci persoane si cate 31 de lei pentru fiecare alta persoana din familie peste numarul de cinci.
La ce va referiti dvs. nu intra in venitul minim garantat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

venitul minim garantat sandavasilescu sandavasilescu Buna ziua, Doresc sa aflu daca un pensionar care are o pensie de 700 Ron, poate beneficia de prevederile legii 416/2001 privind garantarea venitului minim; ... (vezi toată discuția)
Dreptul la ajutor social vasilica05 vasilica05 Buna ziuua.sunt in somaj ,iar sotul meu in varsta de 54 de ani fara nici-un fel de venit ,daca are dreptul la ajutor social avand si un minor in intretinere... (vezi toată discuția)
Pot sa beneficiez de venitul minim garantat si sa lucrez? bibiteodora bibiteodora buna ziua am si eu o intrebare sunt operata de cancer col uterin cu histerectomie totala vreau si eu sa stiu daca am dreptul la vreun ajutor banesc dar sa ma ... (vezi toată discuția)