avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1067 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... comisioane credite ipotecare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

comisioane credite ipotecare

Am un credit ipotecar in CHF cu dobanda fixa. In plata lunara a datoriei este inclus un comision de risc de 0.15% din soldul creditului. Dupa cum am citit in OUG 50/2010 acest comision nu ar trebui sa mai existe, incepand cu 21.06.2010. Banca care mi-a acordat creditul refuza sa scoata acest comision, mentionand ca numai comisionul de rambursare anticipata se modifica. Daca, pana la rezolvarea situatiei (daca am vreo sansa, cu plagere la protectia consumatorului etc) cand achit rata platesc mai putin cu comisionul mai sus mentionat, ce consecinte poate avea acest fapt?
Cel mai recent răspuns: tasmed , utilizator 12:38, 16 Iulie 2010
datoria catre banca se mareste iar dupa expirarea celor 30 de zile banca va poate introduce in CRB...de acolo este mai greu sa iesiti.....
Puteti face o cerere prin care atentionati banca asupra noilor reglementari si a dorintei dvs. de a incheia un act aditional la contractul initial.
Puteti face si sesizari la autoritatile competente si, in final, sa dati banca si in judecata, dar pana la obtinerea unui act aditional la contract agreat de ambele parti, a unei hotarari judecatoresti, etc. nu puteti schimba unilateral cuantumul ratei, pentru ca deveni restant la contractul initial si veti plati mai mult. Acesti pasi sunt necesari a fi parcursi, intrucat daca nu va intelegeti cu banca sau nu castigati in instanta, ganditi-va ca institutia care v-a acordat imprumutul, poate sa va spuna scurt: nu va convine, noi reziliem contractul si dati-ne banii imprumutati, toti, inapoi!:(
Daca platesc imi recuperez suma achitata in plus? Modificarea comisioanelor intra in vigoare de la data intrarii in vigoare a OUG 50/2010 sau dupa incheierea actelor aditionale?
in mod normal trebuie sa recuperati ceea ce a fost platit in plus..sunt niste bani necuveniti..mai degraba o imbogatire fara just temei....modificara comisioanelor este valabila de la intrarea in vigoare a OUG..institutiile de credit sunt obligate sa opereze modificarile!
Va multumesc mult de tot!!!!!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 50/2010 logodnica logodnica Buna ziua, In articoul din WALL-STREET publicat in 03.09.2010, dl. Cristian Radu – Director Directie Managementul Retelei din cadrul Volksbank a ... (vezi toată discuția)
Comision de risc rata la credit ela_ralu2006 ela_ralu2006 buna seara. din cate am inteles, de la 01.06 bancile nu mai au dreptul sa pretinda comisionul de risc calculat la soldul creditului. eu am un credit in CHF, ... (vezi toată discuția)
Comision de risc la brd ionut12345 ionut12345 am un credit de nevoi personale la BRD, nu foarte mare dar care avea comision de risc. spuna avea nu pentru ca ar fi disparut incepand cu luna asta ci pentru ... (vezi toată discuția)