avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... copilul meu este lovit !
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

copilul meu este lovit !

buna ziua! copilul meu , 16 ani, este bolnav de maladia lobstein [boala oaselor de sticla]...de un timp copilul este bruscat pe strada de un alt adolescent, care are comportament de infractor [ umbla numai insotit, se ia fara motiv de ceilelti, ii controleaza de bani si de tigari, fura etc]. copilul meu nu poate sa reactioneze, este constient ca nu are nici o sansa sa-l puna la punct.ce pot sa fac ?ce solutii ar fi? sunt foarte ingrijorata, nu poate incasa la nesfarsit palme si amenintari la adresa lui ...va rog, un raspuns ! in orice caz ma voi duce sa fac plangere la politie, dar nu stiu daca asta o sa-l sperie ...
organizati un flagrant , cereti ajutorul politiei si martorii, ptr talharie (bani si tigarii)
multumesc pentru raspuns...martori ar fi , dar sunt minori, e bine ?
Este in regula si cu martorii minorui, doar ca acestia trebuie sa fie insotiti de parintii lor atunci cand depun marturie.
multumesc mult ! :)
Puteti depune plangere pentru infractiunea prev de art.180 al.1 c.pen. (pentru ca inteleg ca nu exista un certificat medico-legal) - lovire si alte violente si pentru art.193 c.pen- amenintare.
Pentru ambele infractiuni actiunea penala se pune in miscare prin plangerea prelabila a persoanei vatamate.
Plangerea se depune la parchetul de pe langa judecatoria careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in fond in termen de 60 de zile de la data cunoasterii faptuitorului.
Pentru dovedirea plangerii este nevoie de depozitia a minim 2 martori.
Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.

Alte discuții în legătură

Loviri leusan leusan Copilul cumnatului meu a avut niste dicutii contradictorii cu o colega de clasa.Aceasta l-a amenintat ca dupa cursuri va vedea ce va pati.La iesirea de la ... (vezi toată discuția)
Ameninþare ºi lovire.pot solicita despãgubiri? iosif1991 iosif1991 Buna seara, -o persoana a amenintat pe mama mea, a lovito si injurat. Daca il dau pe mana politiei pot sa cer daune de la el. Va multumesc (vezi toată discuția)
Sunt amenintat eu si prietenii mei radusorin radusorin Buna seara.Eu si cativa prieteni,mai exact 5 in total suntem amenintati de niste Romi.In ultimul timp amenintarile sunt tot mai fregvente ba chiar pe unii ... (vezi toată discuția)