buna ziua! copilul meu , 16 ani, este bolnav de maladia lobstein [boala oaselor de sticla]...de un timp copilul este bruscat pe strada de un alt adolescent, care are comportament de infractor [ umbla numai insotit, se ia fara motiv de ceilelti, ii controleaza de bani si de tigari, fura etc]. copilul meu nu poate sa reactioneze, este constient ca nu are nici o sansa sa-l puna la punct.ce pot sa fac ?ce solutii ar fi? sunt foarte ingrijorata, nu poate incasa la nesfarsit palme si amenintari la adresa lui ...va rog, un raspuns ! in orice caz ma voi duce sa fac plangere la politie, dar nu stiu daca asta o sa-l sperie ...
Puteti depune plangere pentru infractiunea prev de art.180 al.1 c.pen. (pentru ca inteleg ca nu exista un certificat medico-legal) - lovire si alte violente si pentru art.193 c.pen- amenintare.
Pentru ambele infractiuni actiunea penala se pune in miscare prin plangerea prelabila a persoanei vatamate.
Plangerea se depune la parchetul de pe langa judecatoria careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in fond in termen de 60 de zile de la data cunoasterii faptuitorului.
Pentru dovedirea plangerii este nevoie de depozitia a minim 2 martori.
Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
Loviri
leusan
Copilul cumnatului meu a avut niste dicutii contradictorii cu o colega de clasa.Aceasta l-a amenintat ca dupa cursuri va vedea ce va pati.La iesirea de la ... (vezi toată discuția)