Copilul cumnatului meu a avut niste dicutii contradictorii cu o colega de clasa.Aceasta l-a amenintat ca dupa cursuri va vedea ce va pati.La iesirea de la scoala acea colega a chemat niste indivizi de la alta scoala care au battut pe copilul cumnatului meu si acesta a ajuns la spital cu mai multe fracturi la nas vanatari pe fata. Copilul cumnatului a fost insotit de alti colegi dar nu au ripostat nici el si nici acestia.A venit si politia la scoala .copilul cumnatului a fost operat la nas(fractura piramida nazala).toti copii sunt minori 16-17 ani.
Ce ma sfatuiti sa faca cumnatul meu , iar copii careau fost cu el vor sa dea declaratii dar sa nu li se afle numele deoarece se tem de repercursiuni.
care este termenul inlauntrul caruia poate depune plingere ?
art. 131 alin(5) C.pen. in cazul celor cu capacitate de exercitiu restransa (cazul minorilor de fata deoarece nici unul nu are 18 ani) actiunea penala se pune in miscare si din oficiu
Actiunea penala se pune in miscare din oficiu numai in cazul in care nu exista o plangere.
Duceti-va si depuneti plangere (copilul sa depuna plangere daca are peste 16 ani) in termen de 2 luni si apoi scoateti si certificat medico-legal deoarece incadrarea juridica a faptei se va face in functie de nr zle de ingrijiri medicale.
Martorii vor da declaratie, este vorba despre savarsirea unei infractiuni nu de o joca de copii ca sa le fie frica sa vorbeasca. In plangere scrieti numele tuturor martorilor si adresa lor daca este cunoscuta.
Penal
Mihaela1321
Împăcarea părților in cazul minorilor al căror tutore este statul înlătură răspunderea penală? Este vorba despre o altercatie intre doi copii minori ... (vezi toată discuția)