avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Loviri
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Loviri

Copilul cumnatului meu a avut niste dicutii contradictorii cu o colega de clasa.Aceasta l-a amenintat ca dupa cursuri va vedea ce va pati.La iesirea de la scoala acea colega a chemat niste indivizi de la alta scoala care au battut pe copilul cumnatului meu si acesta a ajuns la spital cu mai multe fracturi la nas vanatari pe fata. Copilul cumnatului a fost insotit de alti colegi dar nu au ripostat nici el si nici acestia.A venit si politia la scoala .copilul cumnatului a fost operat la nas(fractura piramida nazala).toti copii sunt minori 16-17 ani.
Ce ma sfatuiti sa faca cumnatul meu , iar copii careau fost cu el vor sa dea declaratii dar sa nu li se afle numele deoarece se tem de repercursiuni.

care este termenul inlauntrul caruia poate depune plingere ?
Ultima modificare: Vineri, 3 Februarie 2012
leusan, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 21:21, 3 Februarie 2012
60 de zile de la data evenimentului respectiv
art. 131 alin(5) C.pen. in cazul celor cu capacitate de exercitiu restransa (cazul minorilor de fata deoarece nici unul nu are 18 ani) actiunea penala se pune in miscare si din oficiu
trebuie sa sesizeze organele de politie cu o plangere iar actiunea penala se va pune in miscare din oficiu fiind minori
sa scoata si certificat medico-legal si sa depuna p[langere.
Actiunea penala se pune in miscare din oficiu numai in cazul in care nu exista o plangere.
Duceti-va si depuneti plangere (copilul sa depuna plangere daca are peste 16 ani) in termen de 2 luni si apoi scoateti si certificat medico-legal deoarece incadrarea juridica a faptei se va face in functie de nr zle de ingrijiri medicale.

Martorii vor da declaratie, este vorba despre savarsirea unei infractiuni nu de o joca de copii ca sa le fie frica sa vorbeasca. In plangere scrieti numele tuturor martorilor si adresa lor daca este cunoscuta.
Ultima modificare: Vineri, 3 Februarie 2012
ContSters178374, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agresat...cateva sfaturi va rog!!!! geoadrian geoadrian buna ziua,am 17 ani,am fost agresat de doi colegi de scoala,unul in varsta de 18 ani care m-a tinut,iar celalat in varsta de 16 ani mi-a aplicat 3 pumni in ... (vezi toată discuția)
Soti batuti de cumnat carmen ala carmen ala Va supun atentiei urmatoarea intamplare: Dupa un eveniment neplacut in familie, fratele sotului sare la bataie, loveste cu capul prin surprindere pe ... (vezi toată discuția)
Penal Mihaela1321 Mihaela1321 Împăcarea părților in cazul minorilor al căror tutore este statul înlătură răspunderea penală? Este vorba despre o altercatie intre doi copii minori ... (vezi toată discuția)