buna ziua,am 17 ani,am fost agresat de doi colegi de scoala,unul in varsta de 18 ani care m-a tinut,iar celalat in varsta de 16 ani mi-a aplicat 3 pumni in urma carora m-am ales cu o fractura de oase nazale,au fost martori 7-8 colegi din clasa celor doi.am scos certificat med-leg din care reiese ca necesit 12-14 zile de ingrijiri medicale.maine voi formula plangere penala impotriva celor doi.as vrea sa stiu unde se incadreaza fapta si ce risca cei doi.
Loviri si alte violente, aspecte juridice
Temei juridic: 180 C. penal. Lovirea sau orice acte de violenta cauzatoare de suferinte fizice se pedepsesc cu inchisoare de la o luna la 3 luni sau cu amenda.
Este vorba de varianta agravata descrisa la pct. 2 al articolului 180 C.pen., (loviri sau alte violente care necesita ingrijiri medicale de cel mult 20 de zile) si pentru care legiuitorul prevede o pedeapsa de 3 luni la 2 ani sau amenda penala.
Actiunea penal se pune in miscare numai la langerea prealabila a persoanei vatamate,, iar impacarea partilor inlatura rasp.penala.
maine voi depune plangerea penala si deja agresorul si-a exprimat intentia de a ne "impaca" pe cale amiabila.ce suma as putea sa-i pretind avand in vedere cele enuntate mai sus???