avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Agresat...cateva sfaturi va rog!!!!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Agresat...cateva sfaturi va rog!!!!

buna ziua,am 17 ani,am fost agresat de doi colegi de scoala,unul in varsta de 18 ani care m-a tinut,iar celalat in varsta de 16 ani mi-a aplicat 3 pumni in urma carora m-am ales cu o fractura de oase nazale,au fost martori 7-8 colegi din clasa celor doi.am scos certificat med-leg din care reiese ca necesit 12-14 zile de ingrijiri medicale.maine voi formula plangere penala impotriva celor doi.as vrea sa stiu unde se incadreaza fapta si ce risca cei doi.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Martie 2011
geoadrian, utilizator
Loviri si alte violente, aspecte juridice
Temei juridic: 180 C. penal. Lovirea sau orice acte de violenta cauzatoare de suferinte fizice se pedepsesc cu inchisoare de la o luna la 3 luni sau cu amenda.
Este vorba de varianta agravata descrisa la pct. 2 al articolului 180 C.pen., (loviri sau alte violente care necesita ingrijiri medicale de cel mult 20 de zile) si pentru care legiuitorul prevede o pedeapsa de 3 luni la 2 ani sau amenda penala.
Actiunea penal se pune in miscare numai la langerea prealabila a persoanei vatamate,, iar impacarea partilor inlatura rasp.penala.
maine voi depune plangerea penala si deja agresorul si-a exprimat intentia de a ne "impaca" pe cale amiabila.ce suma as putea sa-i pretind avand in vedere cele enuntate mai sus???
pai ramane la aprecierea ta cat valoreaza un pumn

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agresiune, pierderea unui dinte eleodor-popescu eleodor-popescu Buna ziua. In urma cu cateva zile am fost agresat de catre o persoana. In urma loviturilor au rezultat mai multe echimoze, precum si dintele 24 spart care a ... (vezi toată discuția)
Penal nucusor nucusor care este pedeapsa pentru lovire daca se argumenteaza doar cu o adeverinta medicala.eliberata de la urgenta ? (vezi toată discuția)
Loviri si alte violente alinar_popescu alinar_popescu Buna ziua, Tatal meu a fost victima unei agresiuni fizice. Nu a ripostat sau provocat agresorul, care si-a recunoscut fapta la politie. Tatal meu a primit ... (vezi toată discuția)