avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1034 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... soti batuti de cumnat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

soti batuti de cumnat

Va supun atentiei urmatoarea intamplare:

Dupa un eveniment neplacut in familie, fratele sotului sare la bataie, loveste cu capul prin surprindere pe sotul meu, fracturandu-i piramida nazala si pe mine ma smunceste de o mana, ma izbeste de coltul unei mese si ma loveste in abdomen(eu fiind insarcinata in 14 saptamani, sarcina fiind vizibila). In acel moment eram in incapere eu, sotul, fratele bataus si tatal lor.
Imediat au intrat mama mea, tatal meu,sora mea si o persoana care nu ne este ruda. Acestea au intervenit si i-au despartit. O data cu ei a intrat in incapere si copilul nostru de 5 ani care a fost ingrozitor de speriat(inca sta cu spaima ca vine unchiul si il bate si pe el, sau ca tati va muri). Imediat am sunat la 112 si a venit si politia care nu a luat nicio masura.
In urma celor mentionate, atat eu cat si sotul meu am ajuns la urgenta. Eu am certificat medico legal in care sunt mentionate vanataile si 3-4 zile de ingrijiri medicale. Sotul are certificat medico legal pentru fractura de piramida cu 12-14 zile de ingrijiri medicale. Au trecut de atunci 14 zile, noi nu am depus inca nicio plangere.
Fratele bataus am auzit ca a depus plangere la politie ca l-am fi batut noi si ca i-am zgariat masina. Nu ne-a intrebat nimeni nimic.
Am primit amenintari ca au platit cateva persoane care sa ne vina de hac atat mie cat si sotului meu.
Sotul meu are o pedeapsa cu suspendare de 1 an si jumatate din iunie 2006 si mi-e teama sa nu profite de lucrul asta (fratele bataus se lauda cu prieteni foarte influenti printre care si un procuror din orasul pe raza caruia ar trebui sa depunem plangere).
Mentionez ca fratele bataus are o zgarietura pe frunte , in urma loviturii prin care i-a spart nasul sotului meu, el nu a fost lovit de nici unul dintre noi.

Ce putem face in situatia de fata?
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 20:28, 4 August 2009
faceti si dvs plangere penala si ii aduceti ca martori pe toti cei care au fost de fata la bataie.
Da, aveti dreptul de a face plangere penala la politie.
Doamna,faptul ca sotul dvs.are o condamnare cu suspendare nu atarna atat de mult in defavoarea sa,deoarece dansul nu ar fi trebuit sa stea linistit si sa fie lovit fara sa reactioneze.Problema este mai delicata,pentru ca sunt frati,iar in opinia mea lucrurile ar fi trebuit sa ramana in familie.Totusi,daca cumnatul dvs.a depus plangere ,dar nu din auzite,in acest caz sotul sa fi primit citatie,va sfatuiesc sa depuneti plangere penala impotriva cumnatului,sa depuneti copii dupa certificatele medico legale,si sa indicati toti martorii care au vazut acest conlict.In acest caz,incadrarea juridica pt.cumnatul dvs.este de vatamare corporala.In cazul in care cumnatul va retragere plangerea sa,o veti retrage si dvs.pe cea impotriva sa.In cazul infractiunii de vatamare corporala simpla,impacarea partilor inlatura caracterul penal al faptei.Dar,va sfatuiesc sa procedati asa,doar daca aveti siguranta deplina ca fratele sotului dvs. a depus plangere impotriva sotului.In ceea ce priveste oameni influenti.....s-a cam terminat.
Pentru siguranta puteti depune si dvs. plingere la politie sau procuratura...:)
Timpul este un sfetnic bun,asa ca aveti posibilitatea sa va inpacati,mai ales ca sunteti rude...
Depuneti si dvs. plangere, nu asteptati sa vedeti daca batausul a depus-o sau doar se lauda. Mentionati si despre amenintarile de care ati luat la cunostinta. Sotrul, chiar daca se afla intermenul de incercare pentru acea pedeapsa suspendata, nu va pati nimic , aveti si martori care pot confirma cine a sarit la bataie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Soti batuti de cumnat carmen ala carmen ala Va supun atentiei urmatoarea intamplare: Dupa un eveniment neplacut in familie, fratele sotului sare la bataie, loveste cu capul prin surprindere pe sotul ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala Rebbeca Rebbeca Buna ziua!As avea si eu o mare rugaminte saca puteti sa ma ajutati va raman vesnic indatorata.Problema mea este urmatoarea:in data de 30 decembrie 2009 am ... (vezi toată discuția)
Loviri leusan leusan Copilul cumnatului meu a avut niste dicutii contradictorii cu o colega de clasa.Aceasta l-a amenintat ca dupa cursuri va vedea ce va pati.La iesirea de la ... (vezi toată discuția)