Buna ziua!As avea si eu o mare rugaminte saca puteti sa ma ajutati va raman vesnic indatorata.Problema mea este urmatoarea:in data de 30 decembrie 2009 am suferit o fractura de bazin care necesita repaus la domiciul 45 de zile datorita prietenului meu care m-a lovit.Daca puteti sa-mi spuneti care sunt demersurile care trebuiesc facute..precizez ca nu exista martori,nu cunoaste nimeni aceasta situatie,eram doar noi doi acasa.
puteti face plangere penala impotriva acestuia, insa trebuie sa o si dovediti cu mijloace de proba.Cum spuneti ca la incident nu au fost martori, va fi cuvantul lui impotriva cuvantului dvs.In aparare acesta va putea invoca faptul ca v-ati suit pe un scaun si ati cazut fracturandu-va bazinul. Este mai greu de dovedit dar tottusi nimeni nu va impiedica sa faceti o plangere daca asta doriti.
Daca ar fi existat un certificat medico-legal ar fi fost mai lesne sa inaintati actiunea penala in instanta pe baza acestuia, fapta incadrandu-se la vatamare corporala datorita zilelor de repaus in nr de 45 , dupa cum ati mentionat dvs. De introdus actiunea nu este asa complicat nici fara existenta acestuia, insa, daca nu aveti martori,nu aveti acte doveditoare din pct de vedere medical, presimt ca o sa fie un caz fara izbanda.#-o
Imediat trebuie sa mergeti la IML sa pentru ca in urma constatatrilor medicilor legisti sa vi se elibereze un certificat medico-legal care sa concluzioneze asupra zilelor de ingrijiri medicale pe care le necesitati pentru a va vindeca.
In termen de 2 luni de la data cunoasterii autorului faptei(deci de la producere,in cazul dvs.)trebuie sa depuneti plangere la politie pentru lovire si alte violente,in caz de intarziere plangerea devenind tardiva si ramanand fara obiect.
Certificatul medico-legal in functie de numarul de zile de ingrijiri medicale pe care le necesitati va duce la stabilirea incadrarii juridice a faptei.
Plangerea pentru a fi dovedita,in afara certificatului medico-legal,mai necesita administrarea altor probe,cu acte si martori.
Garbiti-va sa depuneti plangerea pentru a nu fi prea tarziu si mergeti la IML pentru certifica.
Daca nu va puteti descurca,puteti apela la angajarea unui avocat care sa va sustina cauza
N.B.
@AdonisG-OK,mea culpa
Trebuie sa faceti plangere la politie si sa mergeti la IML.
Trebuie sa va grabiti.
De ce nu ati facut plangere pana acum?
Daca vor fi sau nu dovezi ramane de vazut.Se va cerceta de politie.
Agresiune daune
maier
buna ziua .in data de 1 ian. am fost agresat prin lovire.ce ma sfatuiti;in 3 ian. (luni) sa merg la medicina legala pt. certificat iar apoi sa fac o ... (vezi toată discuția)