avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... agresiune daune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

agresiune daune

buna ziua .in data de 1 ian. am fost agresat prin lovire.ce ma sfatuiti;in 3 ian. (luni) sa merg la medicina legala pt. certificat iar apoi sa fac o plangere la politie sau cum sa procedez? multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:08, 2 Ianuarie 2011
Este necesar sa mergeti la Serviciul de Medicina Legala pentru obtinerea unui certificat medico-legal prin care sa se constate leziunile suferite rezultate de pe urma loviturilor primite , precum si nr. de zile de ingrijiri medicale necesare vindecarii acestora.
In functie de nr. de zile de ingrijiri medicale se va face si incadrarea faptei, respectiv de la 1- 20 de zile lovire si alte violente, de la 21-60 zile vatamare corporala, de la 61 de zile in sus -vatamare corporala grava.
Apoi, plangerea se depune fie la politie, fie la parchetul careia i-ar reveni competenta sa judece cauze in fond, in termen de 2 luni de la data cunoasterii faptuitorului/lor.
De asemenea, aveti posibilitatea sa va constitui parte civila in procesul penal impotriva agresorului/lor, pana la citirea actului de sesizare atat cu despagubiri materiale cat si cu despagubiri morale.
Pentru dovedirea plangerii aveti nevoie de probe -inscrisuri si 2 martori.
Consultati avocat.


Mai intai mergeti la politie sa depuneti plangerea si apoi la IML.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunere plangere mariuscrisan mariuscrisan Baiatul meu a fost la un majorat intr-un sat. Acolo l-a injurat pe unul dintre cei prezenti. Un prieten de-al celui injurat i-a dat un pumn in mandibla. S-a ... (vezi toată discuția)
Agresiune corporala ninaci cristian ninaci cristian vreau sa stiu ce se poate face in urma unei agresiuni corporale,am fost batut de o persoana,fara sa ii fac nimic. A venit direct la mine si mi-a dat cu pumni ... (vezi toată discuția)
Agresiune corporala MariusMRS MariusMRS Buna, ma numesc Marius si as dori sa ma ajutati cu un raspuns. In toamna anului 2010 am fost agresat de o persoana. Am mers la politie, am depus plangere insa ... (vezi toată discuția)