buna ziua .in data de 1 ian. am fost agresat prin lovire.ce ma sfatuiti;in 3 ian. (luni) sa merg la medicina legala pt. certificat iar apoi sa fac o plangere la politie sau cum sa procedez? multumesc.
Este necesar sa mergeti la Serviciul de Medicina Legala pentru obtinerea unui certificat medico-legal prin care sa se constate leziunile suferite rezultate de pe urma loviturilor primite , precum si nr. de zile de ingrijiri medicale necesare vindecarii acestora.
In functie de nr. de zile de ingrijiri medicale se va face si incadrarea faptei, respectiv de la 1- 20 de zile lovire si alte violente, de la 21-60 zile vatamare corporala, de la 61 de zile in sus -vatamare corporala grava.
Apoi, plangerea se depune fie la politie, fie la parchetul careia i-ar reveni competenta sa judece cauze in fond, in termen de 2 luni de la data cunoasterii faptuitorului/lor.
De asemenea, aveti posibilitatea sa va constitui parte civila in procesul penal impotriva agresorului/lor, pana la citirea actului de sesizare atat cu despagubiri materiale cat si cu despagubiri morale.
Pentru dovedirea plangerii aveti nevoie de probe -inscrisuri si 2 martori.
Consultati avocat.
Agresiune corporala
MariusMRS
Buna, ma numesc Marius si as dori sa ma ajutati cu un raspuns. In toamna anului 2010 am fost agresat de o persoana. Am mers la politie, am depus plangere insa ... (vezi toată discuția)