avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... intampinare proces penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

intampinare proces penal

Buna ziua.Va rog sa-mi spune-ti daca fiind faptuitor intr-un dosar penal( plangere impotriva rezolutiei procurorului de neincepere a urmaririi penale) trebuie sa depun intampinare,sau ma prezint la primul termen cu actele pe care le detin? Va multumesc anticipat pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Tubultoc , Avocat 13:07, 20 Iulie 2010
Intampinarea nu se depune in procesele penale.Trebuie sa va formulati apararea in functie de motivele invocate in plangere, dar nu pe calea unei intampinari acesta fiind actul procedural utilizat doar in procesele civile.
Va prezentati pentru a fi audiat in fata instantei si pentru a va propune probe in aparare. Nimic nu va impiedica insa sa formulati un memoriu la care sa atasati inscrisurile pe care le considerati relevante pentru justa solutionare a cauzei.
Procedura solutionarii plangerilor intemeiate pe disp.art.278 indice 1 c.proc.pen. nu este similara cu cea judecatii in fond, astfel ca partile nu sunt audiate.
La termenul fixat pentru judecarea plangerii instanta da cuvantul partii care a formulat plangerea in sustinerea plangerii si ulterior persoanei fata de care s-a dispus neinceperea urmaririi penale (asa cum este in cazul de fata), apoi procurorului.
Judecatorul solutionand plangerea verifica rezolutia sau ordonanta atacata pe baza actelor lucrarilor si a materialului din dosarul cauzei si a oricaror inscrisuri noi prezentate.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Iulie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
daca este vorba de o plangere impotriva rezolutiei procurorului, singurele probe care se admit sunt inscrisurile, pe care le puteti prezenta dvs personal in fata instantei sau le puteti depune cu cateva zile inainte de termenul de judecata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere impotriva rezolutiei procurorului adumitroaie florin adumitroaie florin Va rog sa imi spuneti daca este obligatorie prezenta la Judecatorie in situatia in care ai calitatea de intimat pentru plangere impotiva rezolutiei ... (vezi toată discuția)
Cim suspendat ionutdima13 ionutdima13 daca procurorul da nup eu ma pot intoarce la servici sau angajatorul o poate contesta ca sa mai ma tina pe bara. (vezi toată discuția)
Pensie alimentara policrom policrom e vorba de neplata pensiei de cinci ani si vreau sa stiu daca se poate merge in instanta ca nu sunt multumita de solutionarea cazului de catre procurori (vezi toată discuția)