avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... 2 pesoane acelasi CNP
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

2 pesoane acelasi CNP

Buna ziua!
Sincer nici nu stiu la ce categorie din forum sa incadrez aceasta intrebare:)...dar poate ma ajuta cineva ..poate ati mai avut asemenea situatii..

Fratele meu a depus actele pentru a-si face pasaport electronic si cu cateva zile inainte de data cand trebuiau sa ii elibereze pasaportul, l-au chemat sa-i spuna ca exista o problema si datele lui nu pot fi procesate la Bucuresti. Problema este ca mai este o persoana cu ACELASI CNP cu el, persoana care are deja pasaport eliberat si lui nu-i pot face pasaport. Sincer el a mai avut aceasta problema acum vreo 6-7 ani , dar atunci s-a rezolvat (nu stiu cum) si i-au facut pasaport. Noi am crezut ca s-a rezolvat atunci definitiv problema doar ca...se pare ca nu. Asta nu este nici vina fratelui meu si nici a celeilalte persoane care are acelasi CNP (ei sunt nascuti in aceasi zi, luna, an) ci a unei functionare de pe vremea cand au fost facute certificatele de nastere. Precizez ca fratele meu are trecut pe cert de nastere si CNP-UL.

Acum intrebarea...intrebarile mele ar fi: ce face in acest caz? stie cineva cum se poate schimba un CNP (ca ma gandesc ca nu e foarte simplu...adik nu faci o cerere si ti-l schimba) plus ca daca unul dintre ei este obligat sa-si schimbe CNP-ul asta inseamna sa isi schimbe toate actele si implicit sa suporte niste taxe.....sau poate ati auzit/avut asemenea cazuri...CUM SE REZOLVA si cam cat dureaza?
Cel mai recent răspuns: maraV , utilizator 15:58, 6 Septembrie 2019
Ciudat, insa trebuie sa fie o greseala, intrucat exista o multitudine de persoanecare s-au nascut in aceeasi, zi , luna si an, si nu intampina aceasta problema. CNP-ul acestor persoane nu trebuie sa fie identic.Unul dintre CNP-URI are probleme, astfel incat se impune rectificarea . Ar trebui sa va prezentati la primaria care a eliberat certificatul fratelui , pentru ca ei sa elucideze situatia si totdata cei de la politie sa verifice sau sa ceara rectificarea celuilalt CNP.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Iulie 2010
ContSters47264, utilizator
este imposibil ca 2 persoane sa detina acelasi cod numeric personal.
mai mult ca sigur ca este o gresala a unui functionar si ar trebui remediata.
Fratele dvs. se va adresa serviciului de stare civila de la primaria care i-a intocmit certificatul de nastere, in vederea corectarii CNP-ului atribuit. Acest serviciu va face verificarile necesare, va constata care din cele doua persoane detine CNP-ul corect si il va modifica pe celalalt (cu siguranta si cea de-a doua persoana are certificatul de nastere emis de acelasi serviciu de stare civila). Dupa corectarea CNP-ului si a certificatului de nastere, fratele dvs. isi va modifica actul de identitate si isi va putea face pasaportul. Succes!
Sunt in aceeasi problema cu fratele d-voast ra.. Dacă locuiti in bucuresti cred ca este posibil sa fiu a2a persoana..
Nu sunteti deloc a-2-a persoana! Poate a mia persoana! Toate CNP-urile dublate s-au descoperit in momentul in care s-au informatizat datele personale, care pana atunci au fost scrise manual in registre si in fise. Si eu am trecut prin asa ceva, si mai cunosc un caz. Serviciului de Evidenta a Populatiei mi-a schimbat CNP-ul la 41 de ani, pe motiv ca il mai detinea altcineva. Le-am solicitat in scris, cu numar de inregistrare, o adeverinta oficiala, in care sa specifice ca mi-au schimbat CNP-ul, impreuna cu motivatia. Am primit-o destul de greu, dar mi-a fost de mare folos.

Alte discuții în legătură

Cnp gresit carmenali carmenali Buna ziua. Anul acesta (la 24 de ani) am descoperit ca ultimele 3 cifre din cnp-ul din buletin difera de cele din certificatlul de nastere. Am mers la evidenta ... (vezi toată discuția)
Cnp gresit!! maria tofan maria tofan Persoana in varsta ,dupa ce detine un B.I foarte multi ani cu CNP-ul gresit-in loc de cifra 3 este trecuta cifra 8, abia acum ,la o farmacie i se spune ca are ... (vezi toată discuția)
Persoana cu 2 cnp-uri lazarvasile lazarvasile Buna ziua, Mama mea se afla in pragul pensionari.A muncit si acum cand sa-si depuna dosarul de pensionare,a descoperit cu surprindere,ca e a avut 2 ... (vezi toată discuția)