La 31 martie 2009 ( deoarece avem Asociatie de Proprietari pe bloc, constituită din martie 1999 ), am depus documentatie la primarie în Baza OUG nr.18/2009 privind cresterea performantei energetice a blocurilor, pentru a beneficia de promisiunea guvernului BOB, dar totul s-a naruit si atunci am inceput noi proprietarii pe cont propriu.=D>
După ce am testat 6 oferte, ne-am oprit la una ( cu ghinion ).:stunned:
S-au incheiat 14 Contracte individuale de antrepriza la 21.04.2010. ( fără număr de înregistrare, la art.1 are datele firmei, verificate si existente la Dir.Finanţe), semnat / stampilat de antreprenor si semnatura client/proprietar persoana fizica, într-un bloc de 20 apartamente. Pretul lucrarilor pe apartament, a se executa /S=51mp /pret=52ron/mp, cu plata esalonat. Avans 50% din pretul lucrarii, iar restul se va plăti în 2 transe de 35% la mijlocul perioadei de executie a lucrarilor, si a doua parte 15% la sfirşitul lucrarilor, la receptia finala.
Termenul de executie, receptie şi luare în primire a lucrării prevăzute în contract " 30 zile lucratoare " ( nu se specifica data exactă ):( Am achitat avans 1500 ron ( mai mare de 50% ) în data de 22 aprilie 2010 contra chitanţă, pentru materialele necesare, că de la 01 mai 2010 se vor scumpi.
După 30 zile a montat schelele pe primul tronson ( 5 ap. ) continuând tot aşa şi pentru al doilea tronson ( alte 4 ap.) Tot timpul au existat discuţii pentru tărăgănare, probleme cu lucrătorii ( băeţi tineri 16 - 25 ani ), zilieri... neplătiţi ...nu veneau la lucru. X-(
A început lucrarea la apartamentul meu, parţial la data de 02 iulie 2010 ( după 71 zile de la avans ) montând 12 plăci poliestiren apoi a sistat. Timpul a fost foarte favorabil lucrarilor. S-au facut multe interventii telefonice, a adus diverse motivatii, pentru întârziere. Minciunile sunt la rang înalt.
La data 14,07,2010 a solicitat din nou bani ca să cumpere materiale.
Am achitat încă 500 ron, fără chitanţă, cu mentiunea pe contract a sumei, data semnatura ( deci deja 75% din preţ lucrare), cu alte promisiuni solemne că va continua şi termina rapid. Nu aveam încotro, ne exasperează.#-o
Iarăşi au intervenit pauzele în execuţie, astfel că la aceasta data 17 iulie 2010, jumătate din suprafaţa apartamentului este acoperită cu poliestiren plasă si prima tencuială. ( aceste întreruperi le consider netehnice şi dăunătoare)
Aproape la fel este şi situaţia celor 2 apartamente de deasupra mea.
Până acum doar primele 5 apartamente sunt complet terminate, la următoarele 4 ap. au mai ramas portiuni neterminate.
Nu mai stim ce să facem pentru a determina antrepenorul să termine lucrarea cu blocul nostru. Stăm cu schelele în geamuri, blocaţi pentru aerisie, cu grijă atât în timpul zilei cât şi peste noapte împotriva efracţiei. Tot timpul ar vrea bani, dar nu se gândesc că plata depăşeste execuţia lucrării.
Am constatat că mai are lucrări contractate, de la care a încasat bani, sunt reclamaţii neoficiale încă, de neînceperea lucrărilor.
Doresc un sfat legal cum pot ( putem ) proceda pentru a determina antreprenorul
să termine lucrarea, deoarece în ritmul acesta vine toamna ( iarna ).:sorry:
Ce şanse avem şi ce costuri presupune. :(
Este foarte greu sa determini astfel de asa zisi patroni de firme sa se tina de termenele din contract. Chiar daca aveti un contract incheiat cu firma respectiva, daca a fost redactat de ei, nu cred ca sunt stipulate conditiile referitoare la penalitati in caz de nerespectare a termenelor, dar si asa nu cred ca va convine sa va judecati in instanta.
A-ti putea avea castig de cauza printr-un mic santaj, respectiv amenintarea cu cei de la ITM pentru ca foloseste muncitori la negru, sau cu directia de avize din cadrul primariei, deoarece conform legii firma avea nevoie de un aviz pentru a incepe lucrarile.