avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Drepturi persoana tolerata...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Drepturi persoana tolerata...

Buna ziua, la noi in asociatie in urma unui control din partea primariei(desigur in urma unei sesizari a unui "binevoitor) si sa constatat ca presedintele asociatiei nu este proprietar in aceasta asociatie, ci doar parintii sai si legal nu are voie sa fie presedinte. pentru a putea fi presedinte trebuia sa merga la notar si sa i se faca un act de vanzare /sau donatie pe o suprafat di apartament, macar 10%. desigur ca trebuia alergatura+bani cheltuiti. am auzit despre aceasta "persoana tolerata" si as dori sa ne spuna cineva despre ce este vorba si daca o persoana tolerata nu poate fi aleasa presedinte deoarece toti membrii asociatiei au dorit ca respectiva persoana sa fie in continuare prsedintele asociatiei iar primaria spune ca nu este legal. daca se poate sa ne spuneti si unde este specificat. multumesc.#-o#-o traim in ...romania..=D>
Cel mai recent răspuns: Armenteros , utilizator 22:37, 18 Iulie 2010
Asociatiile de proprietari sunt conduse conform Legii 230/2007 si HG 1588/2007, iar in aceste acte normative nu se face referire la "persoana tolerata".
In cadrul asociatiilor de proprietari/locatari pot ocupa functii de conducere doar proprietarii membrii ai asociatiei, conform articolului 9 din "Capitolului III - Drepturile si obligatiile proprietarilor", din Legea 230/2007:

"Art. 9. - Proprietarii membri ai asociatiei de proprietari au dreptul sa participe, cu drept de vot, la adunarea generala a proprietarilor, sa-si inscrie candidatura, sa candideze, sa aleagasi sa fie alesi in structura organizatorica a asociatiei de proprietari. Pentru a beneficia de dreptul de a fi ales, persoana in cauza trebuie sa aiba capacitate deplina de exercitiu".

Asta inseamna ca daca o persoana este proprietara unui apartament dar nu a depus o cerere de a deveni membra a asociatiei nu va putea candida la functia de presedinte sau in comitetul executiv.
Ultima modificare: Duminică, 18 Iulie 2010
Armenteros, utilizator
da da desigur acestea le cunosc, dar sunt copii care au crescut in acelasi apartament cu parintii lor, acum oameni casatoriti cu copii la randul lor si deoarece stau in aprtamente de 3-4 camere unii doresc si stau impreuna cu parintii lor. despre aceste persoane este vorba care inca nu au cumparat de la parintii lor sau nu le-au fost donate acele apartamente si ei se pare ca sunt persoane "tolerate" despre drepturile acestor persoane doream sa stiu daca cunoste cineva....multumesc.
Eu va inteleg, dar legea nu tine cont de copii, nepoti sau nepoate. Prevederile sunt clare.
Ultima modificare: Duminică, 18 Iulie 2010
Armenteros, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rude de gradul intai care domiciliaza in proprietatea din cadrul asociatiei pot candida la functia de presedinte al asociatiei de proprietari claudiucatalin claudiucatalin daca domiciliez in apartamentul parintilor mei care sunt proprietarii apartamentului pot candida la functia de presedinte al asociatiei de proprietari? (vezi toată discuția)
Presedintele Corinaaa Corinaaa daca o persona poate sa detina functia de presedinte la doua asociati de proprietari? (vezi toată discuția)
Se poate inscrie comodatarul in asociatia de proprietari? andrei1302 andrei1302 Buna ziua ! Am cautat pe peste tot si nu gasesc o solutie pentru problema mea. Ar trebui sa fac parte din Comitetul Executiv al Asociatie dar ne-am dat seama ... (vezi toată discuția)