Ce se intampla daca deja am asigurata locuinta? Mai trebuie sa platesc si asigurarea obligatorie?In acest caz,daca s-ar intampla ceva,as fi despagubit din doua locuri??????????
Eu cred ca nu.
Concret,eu am asigurata locuinta de 10 ani,cu o polita care acopera si riscurile din asigurarea obligatorie;deja am reduceri ,avand in vedere vechimea asigurarii!
Daca aveti asigurare facultativa nu va trebui sa o faceti si pe cea obligatorie. Nu e ca la autoturisme, unde, chiar daca ai Casco, e obligatoriu sa faci RCA.
Asigurarea facultativa se va consuma asa cum ati facut-o, iar reinnoirea ei o veti face doar pentru evenimentele care exced cutremurele, inundatiile si alunecarile de pamant, cum ar fi explozii, incendiu, inundatii in interiorul a locuintei etc.
Cele doua feluri de asigurare vor fi complementare.
Raspunsul primit este corect in sensul ca :
Pana la data expirarii politei facultative pe care o aveti, nu trebuie sa faceti si asigurarea obligatorie.La expirare, asiguratorul dv. fa reinnoi polita astfel:
-ori cu o fransiza de 10000E/20000E privind riscurile catastrofice (cele acoperite prin polita obligatorie pt. cladiri)
- ori o polita care va acoperi numai riscurile generale ( pentru cladire), restul (catastroficele) fiind acoperite de polita obligatorie, + un supliment pentru diferenta in plus (de la 10000/20000E) pana la valoarea acceptata de asigurator
Oricum polita obligatorie trebuie incheiata.
In caz de eveniment produs, daca este catastrofic, este platit de polita obligatorie,in limita sumei de 10000/20000E,diferenta pana la valoarea reala fiind platita pe polita facultativa, daca este general/special si este acoperit de polita facultativa (explozie,incendiu,inundatie apa din conducte,etc.) se plateste de catre asiguratorul politei facultative.
ATENTIE: Bunurile mobile (continutul) nu se asigura pentru riscurile catastrofice, decat pe polita facultativa, ele nefiind acoperite de polita obligatorie.
Intrebarile mele ar fi:
- daca eu am asigurare la o societate care nu face partea din "cei 13 din lista" si in blocul meu vine o alta societate de asigurari, eu cum va trebui sa procedez?
- reglementarile-cadru C.S.A. au aparut? Si daca da, unde le putem citi?
Asigurarea obligatorie o faceti la una din cele 13 societati acreditate pt PAID iar celelalte riscuri la asiguratorul pe care il agreati dv. Reglementarile au aparut si puteti sa mergeti la oricare asigurator " din lista" sa va documenteze.