avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare obligatorie locuinta
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare obligatorie locuinta

Buna ziua,
Ma puteti ajuta cu un raspuns?
Daca am platit asigurarea obligatorie pt locuinta in septembrie, cand nu puteam incheia asigurarea facultativa fara cea obligatorie, iar acum cea obligatorie nu mai este necesara, avand-o pe cea facultativa...imi pot recupera banii? Sau pot considera acei bani ca rata pentru asigurarea facultativa?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 22:55, 14 Februarie 2011
In septembrie puteati incheia asigurarea facultativa fara cea obligatorie. Cu parere de rau banii pentru asigurarea obligatorie nu se pot recupera dat fiind faptul ca sunt 2 asiguratori diferiti si anume statul -pentru asigurarea obligatorie si o societate de asigurari pentru cea facultativa
Motivele pentru care nu puteti face reglaje financiare dupa modificarea legii,sunt:
1.Polita facultativa nu cuprinde riscurile pe care le-ati platit la cea obligatorie, in limita valorii asigurate prin ea(ex.:20000E) si nici prima aferenta (ex.: 20E),
2.Chiar daca emitentul politei obligatorii(PAD) nu este statul, ci o asociatie formata din 13 asiguratori, legea nr.260/2008 actualizata, nu prevede posibilitatea rezilierii/anularii/modificarii politei PAD, pana la expirarea termenului acesteia.
3.Chiar daca aveti ambele polite incheiate la acelasi asigurator(membru in asocierea PAID), acesta nu poate mofifica/anula/rezilia decat polita facultativa.Acest lucru nu va avantajeaza, si nu cred ca doriti sa platiti de doua ori riscurile privind dezastrele,caci nici nu se pot despagubi de doua ori.
Va multumesc foarte mult...deci iar am fost prea rapida cu banii mei! :)
Cred ca v-ati repezit mai curand cu explicatiile ! Polita facultativa nu putea cuprinde si riscurile acoperite prin cea obligatorie(dezastru natural).Asta inseamna ca aveti acoperire integrala, pana la expirare, cand veti putea continua numai cu cea facultativa.
Nu inteleg. Eu nu eram interesata sa acopar riscuri de dezastre naturale, stimate domn. Pur si simplu mi s-a impus!
Nu puteam prelungi asigurarea locuintei fara sa-mi inchei si asigurarea obligatorie! Ceea ce mi se pare un abuz, eu stand la bloc intr-o zona cu grad de seismicitate redus si cu risc de inundatii daca nu mai functioneaza canalizarea urbana...

Alte discuții în legătură

Asigurare locuinta vmdm vmdm Ce se intampla daca deja am asigurata locuinta? Mai trebuie sa platesc si asigurarea obligatorie?In acest caz,daca s-ar intampla ceva,as fi despagubit din doua ... (vezi toată discuția)
Dilema: asigurare obligatorie(pad)-asigurare facultativa mykybz mykybz Cu scuzele de rigoare pentru ca nu am reusit sa adaptez discutiile interesante referitoare la subiectul asigurarii obligatorii a locuintei din acest forum, la ... (vezi toată discuția)
Asigurare casa alexandradian_a@yahoo.com alexandradian_a@yahoo.com Buna ziua, Daca intocmesc o polita de asigurare medie cu cesiune in favoarea bancii, pt un imobil ipotecat, mai este necesara asigurarea obligatorie pe ... (vezi toată discuția)