avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare obligatorie locuinta
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare obligatorie locuinta

Buna ziua,
Ma puteti ajuta cu un raspuns?
Daca am platit asigurarea obligatorie pt locuinta in septembrie, cand nu puteam incheia asigurarea facultativa fara cea obligatorie, iar acum cea obligatorie nu mai este necesara, avand-o pe cea facultativa...imi pot recupera banii? Sau pot considera acei bani ca rata pentru asigurarea facultativa?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 22:55, 14 Februarie 2011
Incercati totusi sa intelegeti:
Obligatia a intervenit prin lege si se adreseaza tuturor (interesati sau nu) pentru a avea o protectie minima (insuficienta dar sigura) avand ca scop (firav ce-i drept) atat "educarea/obisnuirea" celor neinteresati privind asigurarea locuintelor, cat si crearea unei rezerve financiare (cu profund caracter de solidaritate sociala) destinata acoperirii pierderilor materiale pe care le-ar putea avea numai unele grupuri mari de persoane .Din acest motiv atat sumele asigurate cat mai cu seama primele anuale ,sunt aproape simbolice.
Pana la ultima modificarea a legii, politele facultative nu puteau acoperi aceste 3 riscuri, decat pentru valori ce depaseau pe cele din polita obligatorie(PAD).Din acest motiv ,cand ati incheiat/reinnoit polita facultativa, asiguratorul daca era membru in PAID, v-a completat facultativa cu partea de valoare care lipsea (sub forma de fransiza) intocmindu-va si polita PAD.Daca nu facea parte din PAID, deci nu era autorizat sa incheie PAD, v-ar fi facut polita facultativa cu fransiza, sau numai cu alte riscuri decat cele 3 catastrofice, recomandand sa nu uitati sa incheiati si PAD-ul la un asigurator autorizat.
Daca nu contine si riscurile catastrofice , polita facultativa nu este valabila in fata legii privind asigurarea impotriva dezastrelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare locuinta vmdm vmdm Ce se intampla daca deja am asigurata locuinta? Mai trebuie sa platesc si asigurarea obligatorie?In acest caz,daca s-ar intampla ceva,as fi despagubit din doua ... (vezi toată discuția)
Dilema: asigurare obligatorie(pad)-asigurare facultativa mykybz mykybz Cu scuzele de rigoare pentru ca nu am reusit sa adaptez discutiile interesante referitoare la subiectul asigurarii obligatorii a locuintei din acest forum, la ... (vezi toată discuția)
Asigurare casa alexandradian_a@yahoo.com alexandradian_a@yahoo.com Buna ziua, Daca intocmesc o polita de asigurare medie cu cesiune in favoarea bancii, pt un imobil ipotecat, mai este necesara asigurarea obligatorie pe ... (vezi toată discuția)