avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale explicare cota asociati srl
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

explicare cota asociati srl

Care e diferenta daca un asociat are 45 si celalalt 55 , sau 50-50 ?

La registrul comertului mi-a zis ca nu e nici o diferenta pentru ca oricum la orice modificare trebuie acordul ambilor asociati .
Ceea ce vreau eu e ca asociatul cu procent minoritar sa nu faca prostii cu firma daca exista divergente, gen luat banii din firma and go away, sau sa ma trezesc cu 1000 de baxuri de cola.
Am inteles ca se poate limita in actul constitutiv ..sau daca ma pun pe mine asociat ?
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 06:08, 20 Iulie 2010
In principiu se poate limita prin actul constitutiv printr-o clauza care sa spuna ca orice decizie se i-a prin hotarare AGA. Treaba asta te acopera si nu prea. Ideea de baza este ca nu poti limita dreptul lui de a face achizitii pe firma. Partea buna este ca il poti controla iar daca a facut prostii fara stirea ta te poti adresa organelor competente. Sfatul meu este ca sa nu intrii in nici un fel de afacere daca nu ai incredere in partener pentru ca si daca nu va face prostii tie tot o sa ti se para ca a facut ceva.

Succes
La registrul comertului mi-a zis ca nu e nici o diferenta pentru ca oricum la orice modificare trebuie acordul ambilor asociati .

Pentru modificarea actului constitutiv ...
Ceea ce vreau eu e ca asociatul cu procent minoritar sa nu faca prostii cu firma daca exista divergente, gen luat banii din firma and go away, sau sa ma trezesc cu 1000 de baxuri de cola.

De activitatea comerciala se ocupa si raspunde administratorul nu asociatii !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorare de capital avas avas Buna ziua , La un SRL cu ce fel de majoritate se poate face majorare de capital? Multumesc (vezi toată discuția)
Care sunt drepturile si obligatiile partenerului minoritar si majoritar functie de % detinute? Marius123 Marius123 As dori sa stiu daca legislatia prevede o scala de drepturi (ma refer la luarea deciziei in AGA, in capacitatea de a bloca anumite decizii luate de actionarul ... (vezi toată discuția)
Convocare aga MIXAM MIXAM O societate cu doia asociati : unul detine 0,2% din partile sociale si celallat evident diferenta. Asociatul majoritar este si administrator numit prin actul ... (vezi toată discuția)