avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... radierea autovehiculului la cerere si scutirea de ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

radierea autovehiculului la cerere si scutirea de plata impozitului

firma mea doreste sa solicite la Politia teritoriala radierea unui jeep de 2800cmc , ne mai vrand sa-l pastreze uin circulatie , in conditiile depozitarii acestuia intrun spatiu adecvat in conditiile legii . Intrebarea este daca fiscul accepta sa ma radieze din evidentele lor si daca ma scuteste de plata impozitului
Cel mai recent răspuns: Silaghy , utilizator 10:24, 12 August 2010
Da, acest lucru este posibil daca faceti dovada locului unde va fi depozitat autovehiculul.
multumesc pentru raspuns dar v-asi ruga sa precizati incadrarea juridica a scutirii de la plata impozitului pe autovehicul in cazul cererii de depozitare si a dovezii locului unde va fi depozitat : garaj al firmei numai pentru masina in cauza , dotat cu lacat , garaj aflat la sediul firmei . nu pot altfel lamurii-determina autoritatile locale de legalitatea cererii mele .multumesc
Codul fiscal

Reguli generale
ART. 261
(1) Orice persoaná care are in proprietate un mijloc de transport care trebuie inmatriculat in Romania datoreaza un impozit anual pentru mijlocul de transport, cu exceptia cazurilor in care in prezentul capitol se prevede altfel.

Codul rutier

Art.12. - (1) Pentru a circula pe drumurile publice, vehiculele, cu exceptia celor trase sau împinse cu mâna si a bicicletelor, trebuie sa fie înmatriculate ori înregistrate, dupa caz, si sa poarte placute cu numarul de înmatriculare sau de înregistrare, cu forme, dimensiuni si continut prevazute de standardele în vigoare.

Prin corelare
vehiculul care circula pe drumurile publice trebuie inmatriculat si datoreaza impozit pe mijloace de transport ;
prin orice radiere din circulatie vehiculul respectiv nu mai poate circula pe drumurile publice si nici nu datoreaza impozit .
Corect ??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere autoturism tla tla daca radiez un autoturism din circulatie la cerere, avand documente eliberate de la primarie ca posed spatiu de depozitare, mai platesc in continuare impozitul ... (vezi toată discuția)
Impozit auto constantinconstantin constantinconstantin daca se doreste radierea din circulatie a unei masini vechi , dar nu se doreste sa fie vanduta ci sa fie pastrata , fara sa se circule cu ea , se mai datoreaza ... (vezi toată discuția)
Mersul cu bicicleta Adina Estera Adina Estera Pentru a merge cu bicicleta , un copil de 14 ani are nevoie de insotitor ? (vezi toată discuția)