avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1112 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Nerespectare contract de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Nerespectare contract de vanzare cumparare

Buna ziua,
ma aflu in urmatoarea situatie:
sunt persoana juridica, am incheiat un contract de vanzare cumparare pentru marfa (eu sunt cumparator) in valoare totala de 330.960 lei plus TVA, din care am acordat avans de 200.000 lei plus TVA. Termenul de livrarea al produselor a fost depasit in momentul de fata cu 1 luna de zile. In contract este specificat " in cazul in care furnizorul nu livreaza marfa la data stabilita in contract, cumparatorul are dreptul sa renunte la marfa si sa-si recupereze avansul dat, furnizorul avand obligatia sa restituie avansul in intregime, in termen de 14 zile".
Ce trebuie eu sa fac pentru a-mi recupera avansul?
As vrea sa le trimit o notificare scrisa prin care sa ii anunt ca, daca in termen de 14 zile, nu ne restituie avansul, ne adresam instantei. Cum as putea sa formulez notificarea?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ionut12345 , utilizator 14:22, 11 Ianuarie 2011
Faceti o notificare in sensul art.720 din codul de procedura civila ( pentru a indeplini procedura prealabila) dupa care introduceti o actiune in instanta pe procedura somatiei de plata OG 5/2001 sau 119 care sunt proceduri de urgenta pentru a obtine titlu executoriu si a va recupera banii ( desigur daca furnizorul dvs. o mai fi solvabil !?
Mai exista si posibilitatea sa-i solicitati falimentul acelui Furnizor avand in vedere valoarea creantei de 200.000 lei plus TVA.

Sfatul meu:
Daca FURNIZORUL dvs. nu se sperie atat de mult incat sa va plateasca datoria atunci cand in NOTIFICARE ii veti invoca si posibilitatea sa-i declarati falimentul, atunci apelati la un avocat !
Este mai bine, castigati timp si chiar bani , indiferent de cat de mult ati economisi daca ati face de unul singur toate demersurile schitate de mine mai sus.
Buna ziua,
nu am rezolvat inca problema cu recuperarea creantei, asa ca ma intorc cu alte rugaminti.
In data de 20.07.2010 am trimis o notificare catre furnizor prin care solicitam restituirea avansului in termen de 14 zile de la data primirii notificarii, in caz contrar urmand a ne adresa instantelor competente pentru recuperarea banilor. Nu am primit nici un raspuns in scris, doar unul verbal care spunea ca in termen de maxim 2 luni ne vor restitui banii. Au trecut chiar 5, imediat 6 luni si nu am vazut un ban de la ei.
Ce ar trebui sa fac in continuare? Le mai trimit o notificare(cum ar trebui formulata pentru a-i speria?) sau ma adresez direct unui avocat?
Multumesc anticipat.
mergeti la avocat si va invata el cum sa o redactati si eventual face si demersuri legale....au trecut 6 luni si fiti convins ca vor mai trage de timp.
bine era daca mergeati imediar dupa cele 14 zile.. si in luna respectiva faceati si demersuri in instanta..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectare contract de vanzare cumparare Anaj Anaj Buna ziua, ma aflu in urmatoarea situatie: sunt persoana juridica, am incheiat un contract de vanzare cumparare pentru marfa (eu sunt cumparator) in valoare ... (vezi toată discuția)
Nerespectare contract de vanzare cumparare Anaj Anaj Buna ziua, ma aflu in urmatoarea situatie: sunt persoana juridica, am incheiat un contract de vanzare cumparare pentru marfa (eu sunt cumparator) in valoare ... (vezi toată discuția)
Nerespectare contract devanzare cumparare Anaj Anaj Buna ziua, ma aflu in urmatoarea situatie: sunt persoana juridica, am incheiat un contract de vanzare cumparare pentru marfa (eu sunt cumparator) in valoare ... (vezi toată discuția)