ce este acela un mediator autorizat?
cum se poate obtine hotararea judecatoreasca prin care se dispune predare de catre fostul presedinte a stampilei asociatiei?
Mediatorului ii revine rolul de a facilita negocierile dintre partile aflate in conflict si de a le sprijini in vederea dezamorsarii conflictului, intr-un termen rezonabil. Solutia obtinuta prin mediere trebuie sa fie eficienta, reciproc convenabila si durabila incercandu-se atat stingerea conflictelor existente cat si preintampinarea nasterii unor conflicte viitoare. Mediatorul trebuie sa se bucure de increderea partilor, acestea avand dreptul sa isi aleaga in mod liber mediatorul. Principiile dupa care mediatorul isi desfasoara activitatea sunt neutralitatea, confidentialitatea si impartialitatea.
Mediatorii autorizati pot fi angajati cu contract individual de munca. Avocatii, notarii publici si consilierii juridici care dobandesc calitatea de mediator isi pot desfãsura activitatea de mediere in cadrul formelor de exercitare a profesiei lor.
Mediatorul nu poate reprezenta sau asista vreuna dintre parti într-o procedura judiciara ori arbitrala avand ca obiect conflictul supus medierii.
Mediatorii autorizati vor fi inscrisi in tabloul mediatorilor, intocmit de catre consiliul de mediere si publicat în monitorul oficial al Romaniei. Pe tablou vor fi trecute domeniile medierii în care acestia sunt specializati precum si limba straina in care sunt capabili sa desfasoare medierea.
Mediatorul are dreptul la plata unui onorariu stabilit prin negociere, onorariul care trebuie sa fie rezonabil si sa tina cont de natura si de obiectul conflictului.
Onorariul mediatorului va fi suportat de catre parti in mod egal, daca acestea nu au convenit altfel.
Acestea sunt principalele reglementari ale legii nr. 192/2006 cu privire la atributiile si rolul specialistului in dezamorsarea conflictului.
Pentru fostul presedinte, vorbiti cu polititstul de proximitate care, cu siguranta, o sa va puna sa faceti o plangere. La respectiva plangere anexati copie dupa hotararea adunarii generale in care s-a luat decizia de a fi schimbat si asteptati.
Daca vreti sa evitati drumurile la politie, declarati stampila pierduta si comandati alta stampila, eventual cu cateva elemente in plus ca sa se deosebeasca de vechea.