M-am decis sa schimb sistemul de incalzire de la cel centralizat Radet la sistem cu centrala termica de apartamente pe gaze.
Pentru debransare mi se solicita acordul vecinilor. Am un vecin cu care am avut niste discutii cand i-am spus despre centrala termica, si am un perete vecin cu el, s-ar putea sa nu-mi dea acordul lui pentru debransare, si spun asta pentru ca a amenintat asociatia ca o da in judecata daca imi da acordul.
Ati intalnit situatii asemnatoare? Cum ati procedat pentru a obtine acordul?
Exista vreo reglementare/lege ce ma poate ajuta sa-l conving amiabil.
Nici macar nu am tevi comune cu el, e doar un perete cu el comun.
E vecin de palier.
Va multumesc anticipat.
Luati acordul de la cine puteti, inclusiv de la presedintele asociatiei si mergeti mai departe. O sa vedeti atunci ce aveti de facut.
Intr-adevar sunt oameni care isi rezolva ranchiuna personala in astfel de comportamente.
Chestia cu judecata e doar o sperietoare. Si ce daca o da in judecata? Pe motiv de ce? Presedintele asociatiei poate da avizul cui doreste si cand doreste, fara sa-l intrebe in mod special pe el. Problema vecinului este numai a lui cu Dv., nu cu asociatia. Dar asta e...toata lumea s-a invatat sa ameninte cu "datul in judecata" ca si cum judecatoria este latrina mobila din parc.
lege325/2006'' (2) Deconectarea unui consumator de energie termică dintr-un condominiu se face cu respectarea următoarelor condiţii cumulative: a) acordul vecinilor de apartament, atât pe orizontală, cât şi pe verticală;
b) acordul scris al asociaţiei de proprietari, exprimat prin hotărârea adunării generale, asupra intenţiei de realizare a unui sistem individual de încălzire;
c) anunţarea, în scris, a operatorului care are şi calitatea de furnizor, cu cel puţin 30 de zile înainte. ''
Dna@elga cu tot respectul..........legea este facuta pentru a fi incalcata,iar dvs incurajati acest lucru.#-o
Nu incurajez incalcarea legii, dar nu-mi plac mitocanii invidiosi din blocuri si in plus de asta acordul vecinilor este cerut, dar daca mai departe "merge si asa" de ce sa nu-si rezolve omul problema pentru ca vecinul lui se "pune de-a batu'", ca e el smecher!...... Asta pe de-o parte si....
..... pe de alta parte omul nu se deconecteaza ca sa stea in frig, pentru ca despre asta este vorba cand se cere acordul vecinilor, ci dimpotriva, sa-si monteze o sursa de caldura, care ii va incalzi si peretele ..... aluia de-si zice vecin si are el asa o ambitie .....
Intelegeti? E o mare deosebire intre a incalca legea si a aduce prejudicii celorlalti....si altceva cand un text de lege nu face nuantari si impiedica pe unii oameni sa construiasca si-i avantajeaza pe altii sa impiedice constructia, daca nu chiar sa distruga.
Cam asta e cu incurajarea la incalcarea legii...! Cititi dincolo de literele insirate din mesaj, daca vreti sa cititi.......
am patito si eu cu asa zisi vecini , unul dintrte ei sa deconectat fara acordul nimanui si sia lasat aprtamentul neincalzit, deci ''peretele aluia de isi zice vecin '' este rece, si se incalzeste el de la mine(deci se poate sa fie exact invers decat ziceti dvs)
iar despre lege este buna rea(parerea mea este ca ar trebui modificata cu precizarea ,sa se poata deconecta dar sa fie obligat sa isi faca un sistem de incalzire propriu) .ar trebui respectata sau schimbata , iar din moment ce dvs cunoasteti legea care scrie clar ca este nevoie de acordul tuturor vecinilor pe orizontala si verticala,si incurajati sa se mearga mai departe fara acest acord, inseamna clar ca incurajati INCALCAREA LEGii.
iar daca cineva incalca legea si este dat in judecata nu inseamna ca cel care il da in judecata merge la ''latrina mobila din parc sa isi caute dreptatea''