avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi

Miercuri, 29 ianuarie, are loc evenimentul: Noutăți fiscale 2025 din perspectivă contabilă: Sesiune cu Cristian Rapcencu. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... impozitare venituri fundatie
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

impozitare venituri fundatie

buna
am o fundatie culturala care desfasoara diferite activitati culturala si obtine venituri din sponsorizari. uneori insa cand lucram cu firme trebuie sa incheiem contracte de prestari servicii, si in acest caz am inteles ca trebuie sa platim un impozit pe venit.

intrebarea este daca ar putea fi evitat? mai exact fundatia incheie un contract cu o firma, din venitul obtinut sponsorizeaza artistii care sunt invitati in cadrul evenimentului, in general nu chiar toata suma, o parte din suma ramane in fundatie pentru cheltuielile curente.

ma refer strict la aceste contracte de prestari servicii.

intrebarea este daca in acest caz se plateste impozit pe venituri (venitul total, venituri - cheltuieli)

multumesc!
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 16:05, 20 Iulie 2010
Veniturile din taxe, cotizatii, sponsorizari, legate, etc. NU sunt impozabile.
Veniturile obtinute ca rezultat al unor fapte de comert (marfuri/prestari servicii) sunt impozabile (cu cota unica de 16%).
Pentru cele 2 tipuri de venituri se tine o evidenta separata (vezi sistemul de conturi si monografia contabila pentru ONG).
Ultima modificare: Marți, 20 Iulie 2010
legalmgm, utilizator
cu alte cuvinte platesc 16% la suma totala obtinuta sau am posibilitatea de a scadea cheltuieli din aceasta suma totala si platesc impozit doar la diferenta?
NU.
Evidenta se tine separat.
Platiti impozit NUMAI la veniturile din activitati comerciale, din care scadeti NUMAI cheltuielile strict aferente veniturilor (daca ele exista).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cazul unei asociatii non profit/fundatii.... jewelled jewelled ..... ce Formulare si ce datorii am la bugetul statului in 2014? Am un colaborator cu contract prestari servicii, nu avem profit, strangem fonduri pentru ... (vezi toată discuția)
Asociatie nonprofit- scoala mrbal mrbal Se poate ca o asociatie nonprofit sa aiba activitate de instruire elevilor -scoala ( conform actului constitutiv) ? Membrii elevi pot plati sume lunare ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare danyyyyy danyyyyy buna ziua, cum se procedeaza cu sponsorizarea de catre o firma catre o firma de turism, este vreun plafon sau ca sa fie cheltuiala deductibila trebuie sa fi pe ... (vezi toată discuția)